Στο πόδι 100.000 αστυνομικοί για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς

0
4

 

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την Πέμπτη στη Γαλλία την ασφάλεια , κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές», όπως είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 40.000 πυροσβέστες θα είναι επίσης σε επιφυλακή για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είπε ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στο Ντομόν, ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Από τους 100.000 αστυνομικούς, οι 11.000 θα αναπτυχθούν στο Παρίσι και τα προάστιά του, από 9.000 που ήταν πέρσι. Σχεδόν 1.700 θα βρίσκονται στην περιοχή από τα Ηλύσια Πεδία μέχρι το Πεδίο του Άρεως, όπου κατά παράδοση συγκεντρώνονται οι παριζιάνοι και οι τουρίστες για να γιορτάσουν το νέο έτος.

Πέρσι, στους εορτασμούς στην πρωτεύουσα συμμετείχαν 600.000 άνθρωποι, όμως φέτος αναμένονται πολύ λιγότεροι. Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά την κατάσταση ανάγκης στην οποία τέθηκε η Γαλλία το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here