Στο «σφυρί» βγαίνει η βίλα του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο

0
96

Στο «σφυρί» βγαίνει η βίλα του Αντώνης Λυμπέρη. Βρίσκεται στην περιοχή Τούρλος, στη Μύκονο, και είναι  883 τετραγωνικά μέτρα.

Η έπαυλη είναι δεσμευμένη από την ανεξάρτητη αρχή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο πλειστηριασμός θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου.  Η Eurobank ζήτησε πριν από μερικές ημέρες την επίσπευση του πλειστηριασμού, το αίτημα έγινε δεκτό και ορίστηκε ως ημερομηνία πλειστηριασμού η Τετάρτη 22 Ιουλίου. «Η πλειοδοσία αρχίζει με βάση την τιμή πρώτης προσφοράς που αναφέρεται στην κατασχετήρια έκθεση, ήτοι 3.000.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός ενεργείται δημόσια ενώπιον συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου που έγινε η κατάσχεση. Ο πλειστηριασμός γίνεται με την υποβολή γραπτών και σφραγισμένων προσφορών».

To ακίνητο είναι υποθηκευμένο σε άλλες δύο τράπεζες. Συγκεκριμένα, στη Eurobank η υποθήκη ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατ. ευρώ, στην Εμπορική έχει γίνει προσημείωση για 2,4 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ. Αν η βίλα πουληθεί, όπως λένε καλά γνωρίζοντες, πρώτα θα πληρωθεί η Εμπορική Τράπεζα, έπειτα η Τράπεζα Κύπρου και τελευταία η Eurobank.

Ο δικηγόρος  Στέλιος Γκαρίπης που ασχολείται με την υπόθεση, μίλησε στο Πρώτο Θέμα, λέγοντας: «Ενδεχομένως ο πλειστηριασμός να μη γίνει αφού το ακίνητο είναι δεσμευμένο από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με τον νόμο 3691/2008, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ένα από τα μέτρα είναι η απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του κατηγορουμένου.

Η απαγόρευση αυτή αποσκοπεί στο να εμποδίσει οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου, είτε από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, είτε από άλλο πρόσωπο, ακόμη και αν είναι το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας. Η απαγόρευση δεν εμποδίζει, ωστόσο, τη διαδικασία διοικητικής εκτέλεσης (κατάσχεση κ.λπ.) των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here