Στο τέλος Ιουλίου έρχεται ο βαρύς λογαριασμός της Εφορίας

0
7

 

Στο τέλος του μήνα οι Έλληνες φορολογούμενοι θαππληρώσουν τον… λογαριασμό καθώς οι δόσεις έρχονται, έως και το τέλος του χρόνου, «πυκνές» και μεγαλύτερες σε ποσά από ό,τι ήταν το 2015.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι ήταν τα πρώτα «θύματα» της επέλασης της εφορίας με την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου από 15 έως 250 ευρώ, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και των αυξημένων τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχει διαμορφώσει η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, από τις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Αλεξιάδη, μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έπειτα από 15 ημέρες ξεκινούν οι πληρωμές:

– Στο τέλος Ιουλίου καταβάλλεται η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος για το 2016.

Η εξόφληση θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: η πρώτη θα εξοφληθεί στις 29 του μήνα, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

– Στο τέλος Αύγουστου περίπου 6,5 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να επισκεφθούν τον προσωπικό τους λογαριασμό στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Μέχρι τότε θα έχει εκκαθαριστεί και ο -φουσκωμένος για περίπου 650.000 φορολογούμενους- ΕΝΦΙΑ.

Από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων το δημόσιο θα βεβαιώσει ποσό φόρου 3,79 δισ. ευρώ, από τα οποία θα πρέπει να προκύψουν καθαρά έσοδα 2,65 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αλεξιάδης άφησε ένα -μικρό- περιθώριο οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ να είναι πέντε, εάν ο φόρος εκκαθαριστεί έως και το τέλος Ιουλίου, κάτι που θα γίνει πολύ δύσκολα.

Το πιο πιθανό είναι ο βασικός φόρος για τα ακίνητα να εκκαθαριστεί τον Αύγουστο και εξοφληθεί σε τέσσερις -υψηλότερες- δόσεις έως και τον Δεκέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here