Στοιχεία «βόμβα» για τους 3 δημοσιογράφους – Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα

0
4

 

Κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις του εκδότη και των δυο δημοσιογράφων οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

Η έρευνα που έκανε το τμήμα δίωξης εκβιασμών σε συνεργασία με τον «κοριό» της ΕΥΠ, έβγαλε «λαυράκια», όπως αναφέρει το «Έθνος».

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο «σούπερ κοριός» της ΕΛΑΣ, καθώς στην ογκωδέστατη δικογραφία υπάρχουν χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών.

«Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα… Θα σε σκίσω” και διάφορες άλλες, χυδαίες απειλές έχει πιάσει ο «κοριός».

Σύμφωνα με τα δικόγραφα, στα οποία υπάρχουν και καταθέσεις θυμάτων και προέδρων ΔΕΚΟ και τραπεζών, οι πιέσεις που ασκούσαν τα μέλη του κυκλώματος ήταν αφόρητες.

Μέχρι και 40 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα πραγματοποιούσαν προς τα θύματα, ασκώντας ψυχολογική πίεση με βρισιές και απειλές, ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα. Λειτουργούσαν έχοντας την αίσθηση του ακαταδίωκτου.

Στο μεταξύ, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα το μεσημέρι.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here