Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της Γιουροβίζιον αμφισβητούν τη νίκη της Oυκρανίας – Τι απαντά η EBU

0
10

 

Περισσότερες 360.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει διαδικτυακό ψήφισμα που ζητά την ακύρωση της νίκης της Ουκρανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μετά από αυτό η διοργανώτρια αρχή EBU αναγκάστηκε να πάρει θέση στο θέμα.

Όπως υποστηρίζουν όσοι υπέγραψαν το ψήφισμα, το «1944» ερμηνεύτηκε πρώτη φορά τον Μάιο του 2015, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, αλλά και προωθήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους, ελέω και των διπλωματικών διαξιφισμών της Ουκρανίας με την Ρωσία.

Η EBU σε ανάρτηση της στο Facebook σημειώνει:  «Η Eurovision είναι ένας αγαπημένος διαγωνισμός εδώ και 61 χρόνια. Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής. Καταλαβαίνουμε ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού προκαλεί πάντα συζητήσεις και διαφορετικές γνώμες» και συνεχίζει: «ο νικητής του 61ου διαγωνισμού αποφασίστηκε από επαγγελματίες της μουσικής και τηλεθεατές, σε ποσοστό 50 – 50. Η Τζαμάλα από την Ουκρανία κέρδισε χάρη στις ψήφους των κριτικών επιτροπών και του κοινού. Επίσης, έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση, ερμηνεύοντας ένας συναισθηματικό τραγούδι, που αφηγείται την προσωπική της ιστορία».

Απαντώντας στο αίτημα για ακύρωση του αποτελέσματος, η EBU ξεκαθαρίζει: «το αποτέλεσμα της Eurovision του 2016 είναι έγκυρο και προέκυψε σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων καναλιών και των καλλιτεχνών, τους οποίους γνωρίζει  κάθε πιστός θαυμαστής του διαγωνισμού. Η Ουκρανία είναι και θα παραμείνει η νικήτρια της Eurovision του 2016. Καλούμε όσους υπογράφουν αυτό το αίτημα να σεβαστούν το αποτέλεσμα, που είναι απολύτως σύμφωνο με τους κανόνες, αλλά και να συνεχίσουν έναν παραγωγικό διάλογο για το πώς θα ενδυναμώσουμε και θα βελτιώσουμε τον διαγωνισμό, που μπαίνει στην έβδομη δεκαετία της ζωής του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here