Στον νόμο για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» και τα χρέη σε Εφορία – Ταμεία

0
9

Στην αίτηση για υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα μπορούν στο εξής να εντάσσονται και οι οφειλές προς την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στους δήμους.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, υπό κάποιες προϋποθέσεις (π.χ οι οφειλές προς την εφορία να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης).

Επιπλέον, προβλέπεται η σύσταση στα ειρηνοδικεία ειδικού ή ειδικών τμημάτων τα οποία θα εκδικάζουν αποκλειστικά υποθέσεις του λεγόμενου «νόμου Κατσέλη» έτσι ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός εκδίκασης καθώς πλέον υπάρχουν υποθέσεις που έχουν πάρει δικάσιμο για το 2031 όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη κάνει αίτηση και έχουν πάρει ημερομηνία για μετά το 2020, θα μπορούν να ζητήσουν συντομότερη ημερομηνία αφού όμως ολοκληρωθεί η πρόσληψη ειρηνοδικών που προβλέπει η τροπολογία.

Να σημειωθεί ότι ξεκινάει και πάλι τη δραστηριοποίησή του το Κυβερνητικό Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και παράλληλα συστήνεται Ειδική Γραμματεία για τον ίδιο σκοπό. Επίσης, συγκροτούνται Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών τα οποία θα αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες της υπό σύσταση Ειδικής Γραμματείας και αποτελούν δίκτυο ενημέρωσης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here