Στον ΟΛΠ πάνω από 4.000 πρόσφυγες

0
5

 

Στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ έχουν μετακινηθεί πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων ξεπερνά τα 4.000 άτομα και σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό σώμα, η αύξηση του αριθμού οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί απ αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και του απαγορευτικού τού απόπλου.

Σημειώνεται ότι τη διαχείριση της μετακίνησης των προσφύγων με πούλμαν από τον Πειραιά για διάφορους προορισμούς, την έχει η ελληνική αστυνομία.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1771 άτομα από τη Μυτιλήνη και 729 από τη Χίο, το «Αριάνδη» με 968 από τη Μυτιλήνη και 590 από τη Χίο, ενώ το «Νήσος Μύκονος» με 209 άτομα από τη Μυτιλήνη και 74 από τη Χίο.

Επίσης το «blue star 2» μετέφερε 9 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, 282 από τη Ρόδο και 78 από τη Λέρο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό πλοίο «blue star patmos» μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Ηδη το πλοίο έχει παραλάβει από τη Μυτιλήνη 869 άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here