Στον Πειραιά θα αποβιβαστούν τελικά οι πρόσφυγες του «Ελ. Βενιζέλος»

0
7

 

Δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο μεταφέρει Σύριους πρόσφυγες, όπως ανακοινώθηκε μετά από άτυπη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ο τελικός προορισμός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που το απόγευμα προσέγγισε το λιμάνι της Μυτιλήνης, παραλαμβάνοντας πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο θα μεταφέρει στον Πειραιά με ώρα άφιξης τις 8:45 π.μ. περίπου 2.500 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο που επικαλείται δηλώσεις στελεχών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η ναύλωση του πλοίου έχει γίνει από τα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, και περιλαμβάνει μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων επί του πλοίου στο λιμάνι της Κω, με σίτιση και ύπνο – αλλά όχι και τη μεταφορά τους: Οι μετανάστες για να ταξιδέψουν από την Κω, ή από οποιοδήποτε άλλο νησί στο οποίο βρίσκονται, πληρώνουν κανονικά το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Μέχρι στιγμής από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε εντολή στο πλοίο να αλλάξει προορισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here