Stop στους κουκουλοφόρους του καναπέ‏

9
63

Είμαι φανατικός των λεγόμενων «νέων Μέσων». Του Facebook κατ΄αρχάς, των blogs στη συνέχεια  και, τώρα τελευταία, ακόμη περισσότερο του Twitter. Αν δεν υπήρχαν αυτά, άλλωστε, δεν θα είχα ποτέ ίσως την ευκαιρία να καταλάβω ποιος πραγματικά είμαι.
Δεν θα είχα καταλάβει ποτέ, για παράδειγμα, ότι η δουλειά που κάνω δεν είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες, αλλά παρακλάδι ενός παγκόσμιου συνωμοτικού δικτύου που έχει πολλαπλούς σκοτεινούς σκοπούς. Από το να ελέγχει τις κατά τόπους κυβερνήσεις μέχρι το να αμφισβητεί την ειλικρίνεια των … προθέσεων του Άη –Βασίλη ως προς τα δώρα που πάει κάθε Χριστούγεννα στα παιδάκια .

Διαβάζοντας και, καλόπιστα ας πούμε, πιστεύοντας τα σχόλια και κυρίως αυτά που αφορούν το Μέσο στο οποίο εργάζομαι, νοιώθω την ανάγκη να ομολογήσω ότι τελικά μάλλον είμαι κι εγώ μέλος της παγκόσμιας συνωμοσίας, στην οποία διαχρονικά έχουν συμμετάσχει  οι σιωνιστές, οι καπιταλιστές, οι μασόνοι, οι Ναΐτες ιππότες, ο κακός λύκος, ο Δρακουμέλ, ο Εφιάλτης, το Κογιότ, τα μέλη της λέσχης Μπίλντενμπεργκ, η κακιά μάγισσα, ο γάτος Σιλβέστερ  και … ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Διαβάζοντας τα, έχω φτάσει μερικές φορές να αισθάνομαι  πως όταν περνάω το κατώφλι στο κτήριο που είναι η δουλειά μου, με κάποιο μαγικό τρόπο δεν φοράω τα ρούχα με τα οποία έφυγα το πρωί από τα σπίτι μου, αλλά μια μαύρη ρόμπα με κουκούλα που κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου. Και όταν φτάνω στο γραφείο μου, δεν βρίσκω μπροστά μου ένα έπιπλο ντυμένο με  πλαστικοποιημένο ξύλο που έχει θρονιασμένο  ένα παρωχημένης πλέον τεχνολογίας  κομπιούτερ επάνω του, αλλά ένα πέτρινο βωμό στον οποίο με περιμένει ξαπλωμένη μοιρολατρικά  κάποια ημιναρκωμένη παρθένα που ετοιμάζεται να συναντήσει τη μοίρα της.

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα «νέα Μέσα», λοιπόν, δεν θα είχα καταλάβει ούτε εγώ τη δύναμη μου, αλλά πολύ περισσότερο ούτε τη δική τους ισχύ.
Δεν θα είχα καταλάβει, για παράδειγμα, ότι το στιγμιαίο λάθος του οποιουδήποτε (που κάποια στιγμή θα μπορούσε να είναι το δικό μου στιγμιαίο λάθος ή εκείνο του διπλανού μου) θα ισοδυναμούσε με το εισιτήριο για το ταμείο ανεργίας επειδή  50, 100 ακόμη και 1000 ανώνυμοι ή ψευδώνυμοι των νέων Μέσων «ανακάλυψαν» εν ριπή οφθαλμού  πίσω από αυτό ακόμη μια «πτυχή» της παγκόσμιας συνωμοσίας.

Ευτυχώς, ακόμη εκεί που εργάζομαι, χωρίς μαύρη ρόμπα και κουκούλα αλλά με τα ρούχα που έφυγα από  το σπίτι μου (και, δυστυχώς, που κάθε πρωί βρίσκομαι απέναντι σε ένα τετράγωνο ακαλαίσθητο κομπιούτερ και όχι σε κάποια καλλίγραμμη ημιναρκωμένη παρθένα) υπογράφω αυτό που γράφω και δεν φοβάμαι ότι θα χάσω τη δουλειά μου για κάποιο ενδεχόμενο λάθος μου.

Πολύ περισσότερο μάλλον επειδή κάποιοι «κουκουλοφόροι του καναπέ» βλέπουν κατά την εκτέλεση της δικής τους  διατεταγμένης υπηρεσίας την ευκαιρία να φανούν συνεπείς προς τους σκοτεινούς τους χρηματοδότες ή ακόμη χειρότερα, να περάσουν την ώρα τους παριστάνοντας τους τιμητές των πάντων, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και κανένα καλύτερο τρόπο να ξοδέψουν τον ήδη χαμένο, χρόνο τους.

Αλλά γράφω επώνυμα, ακριβώς επειδή δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν πρόκειται να υπάρξω  ούτε μέρος, ούτε μέλος καμιάς παγκόσμιας, περιφερειακής ή τοπικής συνωμοσίας.
Και για τον ίδιο λόγο γράφω επώνυμα και εκεί που δεν εργάζομαι, αλλά συμμετέχω μόνο από διάθεση να μοιραστώ το απόθεμα της κοινωτικότητας μου, ακόμη και των συναισθημάτων μου μερικές φορές. Στο Facebook και στο Τwitter και στην aixmi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤζωρτζ Μπεστ: Ο έκπτωτος άγγελος του ποδοσφαίρου
Επόμενο άρθροΓυναίκες σπάστε τη σιωπή
Ο Σταμάτης Γιαννίσης είναι ανταποκριτής του ευρωπαϊκού δορυφορικού δικτύου Euronews στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αγγλία, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις διεθνείς σχέσεις. Έχει εργαστεί ως πολιτικός συντάκτης στο MEGA, ως κοινοβουλευτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Ακρόπολη» και «Μακεδονία» και ως ανταποκριτής του γραφείου Αθήνας του πρακτορείου Reuters.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. @υπογράφω αυτό που γράφω

  Πού γράφετε, κύριε Γιαννίση, να σας διαβάζουμε κι εμείς;

  Δείτε εδώ, μια και σας αρέσουν κι εσάς τα Δίκτυα:

  «Το αποτύπωμά της Τεχνολογίας πάνω στη Γη»

  Παγκόσμιοι χάρτες παρουσιάζουν την ανθρώπινη επίδραση στη Γη

  Canadian anthropologist Felix Pharand has created a series of computer-generated images that highlight the spread of technology on Earth. Here air-traffic routes between North America and Europe are shown on a satellite image of the Atlantic.

  Read more… http://gkdata.gr/2011/11/21/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1/

 2. Κ. Γιαννίση

  Θαυμάζω το θάρρος σας να θίξετε ένα από βασικά προβλήματα των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και ιδιαίτερα του κομματιού εκείνου που επιτρέπει την «αμφίδρομη» επικοινωνία του δημοσιογράφου ή του συντάκτη ενός κειμένου με τους αναγνώστες του. Αναφέρομαι στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων που επιτρέπουν σχολιασμό, τα sites διαλόγου, όπως αυτό που μας φιλοξενεί, και τα blogs.

  Γνωρίζετε ότι οι απόψεις διαφέρουν. Πολλοί είναι υπέρμαχοι της ανωνυμίας, τόσο στην δημοσίευση ενός κειμένου όσο και στον σχολιασμό του. Άλλοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, προτιμούν να υπογράφουν το κείμενό τους, είτε αυτό διατυπώνει άποψη, είτε σχολιάζει τις απόψεις κάποιου άλλου.

  Το περιεχόμενο των κειμένων αποτελεί αντανάκλαση της προσωπικότητας και των θέσεων του συντάκτη τους, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή του στην επικοινωνιακή αλυσίδα. Δεν είναι ζήτημα συνωμοσιολογίας, είναι ερώτημα αντικειμενικότητας για τον συντάκτη και προσωπικής αντίληψης των γεγονότων για τον σχολιαστή.

  Η κατάσταση θα ήταν περισσότερο ξεκάθαρη αν τα μέσα που αναφέρονται παραπάνω εφάρμοζαν σαφείς κανόνες αξιολόγησης των κειμένων που προτείνονται για δημοσίευση και των σχετικών σχολίων. Κανόνες που θα ήταν αναρτημένοι και προσπελάσιμοι από όλους. Έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα αυθαίρετης «λογοκρισίας» των σχολιαστών από διαχειριστές που κάνουν την δουλειά τους κατά το δοκούν.

  http://neapolitiki.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html

 3. κ. Γιαννίση, γράφετε:
  «… Πολύ περισσότερο μάλλον επειδή κάποιοι «κουκουλοφόροι του καναπέ» βλέπουν κατά την εκτέλεση της δικής τους διατεταγμένης υπηρεσίας την ευκαιρία να φανούν συνεπείς προς τους σκοτεινούς τους χρηματοδότες ή ακόμη χειρότερα, να περάσουν την ώρα τους παριστάνοντας τους τιμητές των πάντων, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και κανένα καλύτερο τρόπο να ξοδέψουν τον ήδη χαμένο, χρόνο τους…»
  Δεν ξέρω γιατί αποφασίσατε να «άρετε τις αμαρτίες όλου του δημοσιογραφικού κόσμου», αλλά η παραπάνω παράγραφος (copy-paste από το άρθρο σας) είναι εξόχως προσβλητική, για όποιον τολμά να εκφράσει τη γνώμη του.
  Και λέω για όποιον, γιατί όπως κατηγοριοποιείτε τους σχολιαστές, αν δεν είναι «κουκουλοφόροι του καναπέ», αν δεν τα παίρνουν από κάποιους χρηματοδότες, αφού τολμούν και κάνουν κριτική, εύκολα μπαίνουν στο κάδρο «των τιμητών των πάντων», ανεξάρτητα αν έχουν κι άλλους τρόπους να ξοδέψουν τον χρόνο τους, το οποίο πώς προεξοφλείτε ότι ήδη είναι χαμένος;
  Όποιος θέτει τον εαυτό του, τα γραφόμενά του, τη δουλειά του, το αντικείμενο ή μέσο της δουλειάς του στην κοινωνική δημοσιότητα, πρέπει να είναι έτοιμος και για καλόπιστη ή μη κριτική. Ο καθένας «πολεμάει» καθημερινά στο χώρο του, υπερασπιζόμενος την ύπαρξη ή τη δουλειά του.
  Όποιος δεν αντέχει κάτι τέτοιο, είναι ελεύθερος να επιλέξει άλλον τρόπο συμμετοχής στην κοινωνία…
  Αν θέλετε να διαβάσετε κάποιες καλόπιστες σκέψεις μου, ζητήστε από τον διαχειριστή του φιλόξενου site, το σχόλιό μου που απορρίφθηκε. Ελπίζω αυτό να μην έχει την ίδια τύχη…

 4. Τελικά είναι πολύ διασκεδαστικό να αποδομείς τα γραφόμενα από επαγγελματίες γραφιάδες με το μπλοκάκι, που … μοιάζουν να φοβούνται τα νέα Μέσα περισσότερο απ’ όσο τα χρησιμοποιούν. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

  ………. Γράφετε…
  «Stop στους κουκουλοφόρους του καναπέ‏»
  ………..
  Θα πρόσθετα, επίσης, Stop και στις γνωστές αφεντομουτσουνάρες ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ, θα έλεγα, που μας μπαφιάζουν/τρομοκρατούν/εμπαίζουν/ζαλίζουν/βαλτε ό,τι θέτε, τα τέτοια μας καθημερινά από τις στήλες τους με την ενυπόγραφη αποψάρα τους! Γιατι όχι; Θα συμφωνήσετε, νομίζω. Μόνο που δε μπορείτε να το γράψετε επώνυμα και ΚΥΡΙΩΣ δε μπορείτε να γράψετε αυτών των ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ… τα ονόματα. Ειρωνία, ε;

  ………. Γράφετε επίσης…
  «Είμαι φανατικός των λεγόμενων «νέων Μέσων». Του Facebook κατ΄αρχάς, των blogs στη συνέχεια και, τώρα τελευταία, ακόμη περισσότερο του Twitter. Αν δεν υπήρχαν αυτά, άλλωστε, δεν θα είχα ποτέ ίσως την ευκαιρία να καταλάβω ποιος πραγματικά είμαι.
  Δεν θα είχα καταλάβει ποτέ, για παράδειγμα, ότι η δουλειά που κάνω δεν είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες, αλλά παρακλάδι ενός παγκόσμιου συνωμοτικού δικτύου που έχει πολλαπλούς σκοτεινούς σκοπούς. Από το να ελέγχει τις κατά τόπους κυβερνήσεις μέχρι το να αμφισβητεί την ειλικρίνεια των … προθέσεων του Άη –Βασίλη ως προς τα δώρα που πάει κάθε Χριστούγεννα στα παιδάκια .»
  ………..

  Το πρόβλημα, βασικά, ξεκινά από το γεγονός πως η γενιά των 45 και άνω, έχει, πράγματι, ένα πρόβλημα να κατανοήσει και να «συμφιλιωθεί» με αυτά τα νέα Μέσα. Οι περισσότεροι/ες νόμισαν πως μπορούν να κρυφτούν για πάντα πίσω απ’ την οθόνη τους (πράγμα αδύνατον για μια γενιά που μεγάλωσε με συνεστιάσεις και μεγάλες παρέες), πολλοί περισσότεροι να βγάλουν γκόμενες και ακόμη περισσότεροι…. εκλάμβαναν τα πάντα επί προσωπικού. Φανταστείτε τώρα, όχι πολύ δύσκολο για εσάς, να είναι ΚΑΙ επαγγελματίες γραφιάδες (έστω και με μπλοκάκι). Να σκέφτονται πως μπορεί αύριο-μεθαύριο να βρεθεί ένας τσόγλανος που θα γράφει πιο ενδιαφέροντα πράγματα και με μεγαλύτερη μαεστρία από αυτόν. Τί θα κάνουν; Μα το προφανές! Την πρώτη άμυνα που μπορεί να τους έρθει ενστικτοδώς στο πληκτολόγιό τους. Θα βρούμε ό,τι χειρότερο, ό,τι γελοιότερο, ό,τι σαχλαμάρα -βρε αδελφέ- κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για να αποδείξουν «πόσο γαμάτοι γραφιάδες είμαστε εμείς οι παλιοί». Κάντε τώρα τον συνδυασμό όλων αυτών των παραμέτρων και πείτε μας ειλικρινά… Την έχετε την αγωνία για το αν ο Αη Βασίλης θα σας αγαπάει ακόμη. Σωστά;

  ………. Γράφετε επίσης…
  «Διαβάζοντας και, καλόπιστα ας πούμε, πιστεύοντας τα σχόλια και κυρίως αυτά που αφορούν το Μέσο στο οποίο εργάζομαι, νοιώθω την ανάγκη να ομολογήσω ότι τελικά μάλλον είμαι κι εγώ μέλος της παγκόσμιας συνωμοσίας, στην οποία διαχρονικά έχουν συμμετάσχει οι σιωνιστές, οι καπιταλιστές, οι μασόνοι, οι Ναΐτες ιππότες, ο κακός λύκος, ο Δρακουμέλ, ο Εφιάλτης, το Κογιότ, τα μέλη της λέσχης Μπίλντενμπεργκ, η κακιά μάγισσα, ο γάτος Σιλβέστερ και … ο Γιάννης Πρετεντέρης.»

  Για αυτά, αγαπητέ, απαντήσεις χρήζουν από συγκεκριμένους επιστήμονες. Αν είστε τυχερός μπορεί να διαβάσει αυτό το πόνημά σας ένας χ, Ψ και να σας απαντήσει καταλληλότερα από εμένα. Θα γλιτώσετε και τα λεφτά από την επίσκεψη. Α, επίσης, για τον κ. Πρετεντέρη… Είστε ή τέλος πάντων, φιλοτιμίσθε να γίνετε η προσωπική του κολυμπήθρα του Σιλουάμ; Δε σας πάει, εκ πρώτης όψεως. Ειλικρινά.

  ………. Γράφετε επίσης…
  «Διαβάζοντας τα, έχω φτάσει μερικές φορές να αισθάνομαι πως όταν περνάω το κατώφλι στο κτήριο που είναι η δουλειά μου, με κάποιο μαγικό τρόπο δεν φοράω τα ρούχα με τα οποία έφυγα το πρωί από τα σπίτι μου, αλλά μια μαύρη ρόμπα με κουκούλα που κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου. Και όταν φτάνω στο γραφείο μου, δεν βρίσκω μπροστά μου ένα έπιπλο ντυμένο με πλαστικοποιημένο ξύλο που έχει θρονιασμένο ένα παρωχημένης πλέον τεχνολογίας κομπιούτερ επάνω του, αλλά ένα πέτρινο βωμό στον οποίο με περιμένει ξαπλωμένη μοιρολατρικά κάποια ημιναρκωμένη παρθένα που ετοιμάζεται να συναντήσει τη μοίρα της.»
  …………….
  Εξακολουθώ να πιστεύω πως αν συνεχίσετε να γράφετε με αυτό τον τρόπο, έχοντας στο μυαλό σας τέτοια παραδείγματα για να δικαιολογήσετε τα ενυπόγραφα άρθρα σε Όοοοοολο το διαδίκτυο, ή μάλλον για να κατακεραυνώσετε όλα τα ανυπόγραφα… μάλλον, εκτός του ότι χάνετε το δίκιο σας, αυτογελιοποιήστε κιόλας. Συγχωρέστε μου τον χαρακτηρισμό, αλλά δε μπορώ παρά μόνον έτσι να δω τα «επιχειρήματά» σας.

  ………. Γράφετε επίσης…
  «Αν δεν υπήρχαν αυτά τα «νέα Μέσα», λοιπόν, δεν θα είχα καταλάβει ούτε εγώ τη δύναμη μου, αλλά πολύ περισσότερο ούτε τη δική τους ισχύ.
  Δεν θα είχα καταλάβει, για παράδειγμα, ότι το στιγμιαίο λάθος του οποιουδήποτε (που κάποια στιγμή θα μπορούσε να είναι το δικό μου στιγμιαίο λάθος ή εκείνο του διπλανού μου) θα ισοδυναμούσε με το εισιτήριο για το ταμείο ανεργίας επειδή 50, 100 ακόμη και 1000 ανώνυμοι ή ψευδώνυμοι των νέων Μέσων «ανακάλυψαν» εν ριπή οφθαλμού πίσω από αυτό ακόμη μια «πτυχή» της παγκόσμιας συνωμοσίας.»
  ………..
  Εδώ δε σας «πιάνω» ακριβώς. Αν έχετε πράγματι χάσει την δουλειά σας από κάτι τέτοιο, ειλικρινά λυπάμαι για το γεγονός, αλλά ΚΥΡΙΩΣ λυπάμαι για αυτόν που σας απέλυσε. Λίγα τα ψωμιά του στον χώρο. Δεν έχει καταλάβει που κινείται. (βλ. παραπάνω. Στην αναφορά μου για την γενιά των μεσήλικων που «ανακάλυψαν» το ιντερνέτ)

  ………. Γράφετε επίσης…
  «Ευτυχώς, ακόμη εκεί που εργάζομαι, χωρίς μαύρη ρόμπα και κουκούλα αλλά με τα ρούχα που έφυγα από το σπίτι μου (και, δυστυχώς, που κάθε πρωί βρίσκομαι απέναντι σε ένα τετράγωνο ακαλαίσθητο κομπιούτερ και όχι σε κάποια καλλίγραμμη ημιναρκωμένη παρθένα) υπογράφω αυτό που γράφω και δεν φοβάμαι ότι θα χάσω τη δουλειά μου για κάποιο ενδεχόμενο λάθος μου.

  Πολύ περισσότερο μάλλον επειδή κάποιοι «κουκουλοφόροι του καναπέ» βλέπουν κατά την εκτέλεση της δικής τους διατεταγμένης υπηρεσίας την ευκαιρία να φανούν συνεπείς προς τους σκοτεινούς τους χρηματοδότες ή ακόμη χειρότερα, να περάσουν την ώρα τους παριστάνοντας τους τιμητές των πάντων, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και κανένα καλύτερο τρόπο να ξοδέψουν τον ήδη χαμένο, χρόνο τους.»
  ……………………
  κ. Γιαννίση, αντιλαμβάνομαι τελικά πως αυτό το άρθρο σας είναι ένα επαγγελματικό πόνημα και τίποτ’ άλλο, με αποκλειστικό στόχο να το διαβάσουν κάποιοι, αλλά να το αντιληφθεί ΜΟΝΟ ένας. Άντε, δυο τρείς ακόμη. Αυτοί που προφανώς για εσάς, σας έχουν στοχοποιήσει. Δεν καταλαβαίνω πόσο προβλημτισμό και παραπάνω συζήτηση μπορεί να σηκώσει μια προσωπική σας διαμάχη για εμάς τους υπολοίπους. Εδώ εμπίπτουμε στην αναφορά μου παραπάνω για το ό,τι κάποιοι μεσήλικες στο διαδίκτυο εκλαμβάνουν τα πάντα επί προσωπικού. Είναι παρατηρημένο, όχι αστεία!

  ………. Γράφετε επίσης και τα κάνετε όλα μια μάζα…
  «Αλλά γράφω επώνυμα, ακριβώς επειδή δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν πρόκειται να υπάρξω ούτε μέρος, ούτε μέλος καμιάς παγκόσμιας, περιφερειακής ή τοπικής συνωμοσίας.
  Και για τον ίδιο λόγο γράφω επώνυμα και εκεί που δεν εργάζομαι, αλλά συμμετέχω μόνο από διάθεση να μοιραστώ το απόθεμα της κοινωτικότητας μου, ακόμη και των συναισθημάτων μου μερικές φορές. Στο Facebook και στο Τwitter και στην aixmi.gr…»
  …………
  Αυτό το «ακριβώς» που γράφετε, είναι η μεγαλύτερη αστοχία σας, και δε σας κρύβω, πως αυτό ήταν που με παρακίνησε να σας απαντήσω. Δηλαδή, πιστεύετε πως όσοι γράφουν ανώνυμα ή ψευδώνυμα είναι μέρος de facto, μέλη παγκοσμίων, περιφεριακών ή τοπικών συνομοσιολογιών! Μάλιστα.

  Ακούστε κ. Γιαννίση. Όταν εγώ γράφω στο διαδίκτυο ανοιχτά, καταθέτω την δική μου αλήθεια. Δεν οφείλω ούτε να υπογράψω με το ΑΦΜ για να την αναγνωρίσω ως αλήθεια. Ούτε μετρήσιμη είναι, ούτε λεφτά βγάζω από αυτήν. Δε βλέπω λοιπόν γιατί -αύριο-μεθαύριο με την δική σας λογική συνέχεια- να υπογράψω κάτι τέτοιο ακόμη και με το δακτυλικό μου αποτύπωμα. Μα τί διάολο, εσείς, ας πούμε πως φηφίζετε; Εκτός παραβάν; Εκτός φακέλου; Για κάποιο, λοιπόν, λόγο έχουν θεσπιστεί τέτοιου είδους μέτρα ή έχουν επικρατήσει αυτού του είδους οι συνήθειες. Επίσης, το ότι δεν υπογράφω αυτά που «σηκώνω» στο διαδίκτυο, είναι γιατί αγαπητέ, δεν δίνω εξετάσεις, δεν έχω αρχισυντάκτη και μπορώ να κάνω ό,τι μου επιτρέπει η ηθική και η αξιοπρέπεια μου σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με άλλους που κάνουν ό,τι τους επιβάλει το παχυλό συμβόλαιο τους (αυτό για τον Γιαννάκη. Ξέρεις, τον ηθικολόγο «μπουκαλορίπτη» του ΟΑΚΑ).

  Συγγνώμη αν σας κούρασα.

 5. Εγω θα συμφωνήσω μαζίσας κε Γιαννίση στα οσα λετε
  και με τον τρόπο που τα λετε, ακριβώς γιατι εχετε
  το σθενος να βαζετε την υπογραφή σας απο κάτω

 6. Προφανως αναφερεστε στα διαφορα μπλογκς που εχουν βαλει σαν στοχο το Μεγκα.Τι σας κανει να πιστευετε οτι ο απλος πολιτης «χαβει’αυτα που διαβαζει,αμασητα;;Οτι δεν τα φιλτραρει;;Δυστυχως,ενω τα μπλογκς η τα δημοσιογραφικα σαιτς,θα οφειλαν να ειναι πιο ανεξαρτητα,πιο αντικειμενικα,πιο ελευθερα να εκφρασουν αποψεις και θεσεις,εγκλωβιζονται πολλα απο αυτα σε κομματικες αγκυλωσεις.Το χρησιμο ομως ειναι,οτι ΚΑΙ οι πολιτες,σε πολλα απο αυτα, εκφερουν αποψη.
  κ.Παγωνη,δεν ξερω αν διαβαζετε το σαιτ του Βηματος,αλλα οτιδηποτε και αν γραφει,ειναι το μοναδικο σαιτ στο Ελληνικο διαδικτυο,που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και δεχεται τον αντιλογο,οσο σκληρος κι αν ειναι μεσα απο τα σχολια των αναγνωστων του.Οποιοδηποτε σχολιο και αν γραψετε,μεσα στα ευπρεπη ορια βεβαια,θα αναρτηθει.Ειτε απευθυνεται στον ιδιο τον αρθρογραφο,ειτε απευθυνεται οπουδηποτε αλλου.Και νομιζω οτι ουδεποτε το ΒΗΜΑ υβρεολογει.Το αδικειτε.

 7. Να μας λέγατε και σε ποιους αναφέρεστε τι καλά που θα ήτανε

  Πρέπει να σας καταλαβαίνουμε ως δια μαγείας?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here