Στουμπ: Ανοιχτή η πόρτα των διαπραγματεύσεων

0
6

 

             Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή, όμως ο χρόνος που απομένει ως τις 20 Ιουλίου είναι λίγος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ακόμη, είπε ότι η χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις. Όπως ανέφερε, η Φιλανδία παρέχει το 2,5% του ΑΕΠ της σε δάνεια προς την Ελλάδα και ο ίδιος έχει έρθει στο Eurogroup με σαφείς εντολές από το κοινοβούλιο της χώρας του.

Ο  Στουμπ πρόσθεσε ότι αναμένει να ακούσει τις θέσεις της Ελλάδας και τις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Ακόμη, δήλωσε ότι αναμένει αλλαγή στάσης από την ελληνική κυβέρνηση, συνεργασία και δέσμευση σε όρους και προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Εξάλλου, ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός προγράμματος «γέφυρα», ενώ όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους είπε ότι το Eurogroup δεν θα μπει σήμερα σε αυτή τη συζήτηση, καθώς είναι ένα θέμα που διευθετήθηκε το 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here