Στουμπ: Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να έχει σοβαρευτεί

0
6

Πρωτοφανή αισιοδοξία για τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σημείωσε πως τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα καθώς «έχουμε ενδείξεις ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι περισσότερο σοβαρή τώρα». Στη συνέχει πρόσθεσε πως «η πορεία προς την ανάκαμψη έχει ξεκινήσει. Θα είναι μακρύς ο δρόμος αλλά το χειρότερο από την καταιγίδα έχει περάσει».

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, ο κ. Στουμπ είχε δηλώσει πως η Φινλανδία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη συμφωνία για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«Διανύσαμε πολύ δρόμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κρινόταν το μέλλον του ευρώ… αλλά τώρα έχουμε μια λύση και θα ζήσουμε με αυτήν», δήλωσε ο κ. Στουμπ μετά την υπερψήφιση από τη λεγόμενη Μεγάλη Επιτροπή της φινλανδικής Βουλής της πρότασης για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε μάλιστα ότι η φινλανδική κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here