Στουρνάρας: Ουδείς έχει λάβει εντολή για Grexit

0
6

Aισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε στο Λονδίνο το Chatam House, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «ουδείς έχει λάβει πολιτική εντολή για grexit, είτε εξαιτίας ατυχήματος, είτε από πρόθεση». «Για τον λόγο αυτόν», πρόσθεσε, «είμαι αισιόδοξος ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία».

Ο κεντρικός τραπεζίτης στήριξε τη θέση του αυτή λέγοντας ότι παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί (με τις αυξήσεις των φόρων και τις μειώσεις των μισθών) και την δικαιολογημένη οργή που αισθάνεται το εκλογικό σώμα, το 80% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τάσσεται υπέρ το ευρώ. Μάλιστα, πρόσθεσε, ένα 60% εμφανίζεται διατεθειμένο να υποστεί πρόσθετες θυσίες προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

Ακόμη, σημείωσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια είναι επιτυχημένη και πρωτοφανής για χώρα μέλος του ΟΟΣΑ. Οπως ανέφερε, το μέγεθος της προσαρμογής στο μέτωπο του Προϋπολογισμού αγγίζει το 18%.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στη Φρανκφούρτη προκειμένου να παραστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία ξεκινά αύριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here