Στουρνάρας: Υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών απευθείας από τον ΕΣΜ

0
2

 

Αν γενικευόταν το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών τότε η χώρα θα έπρεπε να λάβει λιγότερα φορολογικά μέτρα από εκείνα που προβλέπονται στο μνημόνιο, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου European Banking Supervision: The first eighteen months.

Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την είσπραξη των έμμεσων φόρων έχουν γίνει ορατά και αποτυπώνονται στα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν η κυβέρνηση ανάγκαζε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να εφοδιαστούν με μηχανήματα POS, είναι πολύ πιθανόν να επιτευχθεί αύξηση εσόδων ικανή ώστε να μην χρειαστεί να ληφθεί όλο το πακέτο των φορολογικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο πρόγραμμα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τάχθηκε υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM. Όπως υποστήριξε μία τέτοια επιλογή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που ακολουθήθηκε και στην ελληνική περίπτωση, ωστόσο, όπως είπε, επικράτησαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here