Στους 79 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τραίνου στο Καμερούν

kameroun

 

Ακόμη 11 σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του τραίνου που εκτροχιάστηκε την Παρασκευή στο Καμερούν ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Γιαουντέ-Ντουάλα, ανεβάζοντας στους 79 τους νεκρούς. Επίσης, έχουν καταγραφεί 551 τραυματίες, η πλειονότητα των οποίων μεταφέρθηκαν στην Ντουάλα.

«Οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος τελείωσαν την Κυριακή», δήλωσε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του αξιωματούχος της σιδηροδρομικής εταιρίας Camrail, θυγατρικής του γαλλικού ομίλου Bollor. Το Σάββατο αξιωματούχος της Camrail είχε δηλώσει πως 60 έως 70 πτώματα μεταφέρθηκαν στη Γιαουντέ.

Η χώρα τήρησε σήμερα ημέρα εθνικού πένθους και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Η καθολική Εκκλησία κάλεσε να διοργανωθούν λειτουργίες περισυλλογής σε όλη τη χώρα.

«Πιστεύω πως (το εθνικό πένθος) είναι ο καλύτερος τρόπος να υπογραμμιστεί η αλληλεγγύη ολόκληρου του έθνους με τα θύματα αυτής της καταστροφής«, δήλωσε ο Πολ Μπιγιά πρόεδρος της χώρας που επέστρεψε έπειτα παό έναν μήνα απουσίας: «Έχω διατάξει έρευνα, εις βάθος έρευνα για να προσδιοριστούν οι βαθιές αιτίες αυτών των ατυχημάτων, ή αυτής της τραγωδίας«.

Όλα τα βαγόνια ήταν γεμάτα από κόσμο επειδή, νωρίτερα, είχε καταρρεύσει μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με την Ντουάλα και είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες ταξιδιώτες έσπευσαν να κλείσουν ένα εισιτήριο για να ταξιδέψουν με το τρένο.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code