Στους 8 αποδίδεται το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

0
5

 

Στην ομάδα που πήγε να σκοτώσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου παραθέριζε,  ανήκουν οι 8 στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Star.

Τις κρίσιμες στιγμές της απόπειρας του πραξικοπήματος οι στασιαστές προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τον Τούρκο πρόεδρο, εκείνος ωστόσο κατάφερε να σωθεί χάρη στις προσπάθειες των αντρών της προσωπικής του φρουράς.

Μάλιστα, στήθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος, προκειμένου να εντοπίσουν τον Ερντογάν στο ξενοδοχείο που παραθέριζε. Τρία ελικόπτερα γεμάτα κομάντος απογειώθηκαν από στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της Σμύρνης και κατευθύνθηκαν στη Μαρμαρίδα, όπου ήταν γνωστό ότι διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής ο Ερντογαν.

Οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαλύψουν το σχέδιο δολοφονίας ή σύλληψης του Ερντογάν και να το αποτρέψουν. Οι κινήσεις των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου προέδρου ήταν άμεσες και αποφασιστικές. Αρχικά τον μετακίνησαν σε άλλο κτίριο κοντά στο ξενοδοχείο.

Γύρω του σχημάτισαν μία ανθρώπινη ασπίδα από περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, ενώ τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου μαρτυρούν ότι έπεσαν εκατοντάδες πυροβολισμοί.

Οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που είχαν πάνω τους μαρτυρούν ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη. Οι άνδρες ασφαλείας του προέδρου τον επιβίβασαν σε αεροσκάφος και τον βοήθησαν να διαφύγει.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here