Στους Ολυμπιακούς ο αδερφός του μακελάρη των Βρυξελλών

0
3
Mourad Laachraoui, Belgian Taekwondo athlete and brother of Najim Laachaoui, implicated in the Brussels bombing attacks, addresses a press conference in Brussels, Belgium, March 24, 2016. REUTERS/Christian Hartmann

 

Στο Ρίο θα βρεθεί ο Μουράντ Λαχραουί, αδερφός του δράστη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου Ναζίμ, εκπροσωπώντας το Βέλγιο στους Ολυμπιακούς Αγωνες στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο.

Ο 21χρονος Μουράντ κέρδισε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο στο Μοντρέ της Ελβετίας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 54 κιλών, με τη φλαμανδική ομοσπονδία να τον χρίζει «βασιλιά ελαφρών βαρών της Ευρώπης».

Σε συνέντευξη Τύπου, δύο μέρες μετά τις επιθέσεις, ο Μουράντ είχε χαρακτηρίσει τον αδελφό του ένα καλό και έξυπνο αγόρι που δεν είχε εκδηλώσει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης, προτού αναχωρήσει για τη Συρία το 2013, οπότε και έχασε κάθε επαφή με την οικογένεια του.

Ο Ναζίμ, ισλαμιστής μαχητής στη Συρία, με εκπαίδευση στην ηλεκτρομηχανική, φέρεται επίσης ως ύποπτος για την κατασκευή των ζωνών εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που είχε αποτέλεσμα 130 νεκρούς.

«Δεν επιλέγεις την οικογένεια σου», σχολίασε ο Μουράντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here