Στουρνάρας: Την ελληνική κρίση προκάλεσε η αδικαιολόγητα επεκτατική δημοσιονομική πολιτική

0
7

 

Η αδικαιολόγητα επεκτατική δημοσιονομική πολιτική είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ελλάδα,  υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε εκδήλωση της «Κίνηση Πολιτών».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,   την κρίση δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια αλλά έχει συγκεκριμένο όνομα: «Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους στο τέλος της δεκαετίας του 2000, λόγω, κυρίως, μίας αδικαιολόγητα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, που εκτίναξε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε δυσθεώρητα ύψη, μέσω της μεγάλης αύξησης κρατικών δαπανών, χωρίς συνακόλουθη αύξηση κρατικών εσόδων».

Και συμπλήρωσε: «Όσα επακολούθησαν και τα μνημόνια, ήταν προσπάθειες να αποτραπεί η χρεοκοπία. Οι προσπάθειες αυτές είχαν ασφαλώς δυσάρεστες επιπτώσεις, οι επιπτώσεις, όμως της χρεοκοπίας, θα ήταν ανυπολόγιστες».

Είπε ακόμα ότι «ο διάλογος που επικράτησε στη χώρα μας δεν ήταν νηφάλιος και δημιούργησε ψευδαισθήσεις, μάλιστα συνέβαλε στο να μην υιοθετηθεί από την κοινή γνώμη η αναγκαιότητα ριζικών μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μόνη από τις τέσσερις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες υπήχθησαν σε μνημόνια, που παραμένει ακόμη σε μνημόνιο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here