Στουρνάρας: Tο επόμενο δεκαήμερο θα λυθούν τα προβλήματα στην αγορά

0
3

Tις επόμενες 10 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λόγω των περιορισμών που επιβάλουν τα capital controls, διαβεβαίωσε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς.

Προανήγγειλε τη σύνταξη ενός «οδικού χάρτη» «για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά.

Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για μια «πρωτόγνωρη εμπειρία», τονίζοντας ωστόσο πως πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στον αριθμό των μηνιαίων εισαγωγών που έκανε η οικονομία σε περίοδο προ κρίσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είπε ότι «προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο να είναι πλήρης η ομαλοποίηση των εισαγωγών για να εκτρέψουμε όλες τις παρενέργειες απο την επιβολή των capital controls».

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι από το κλείσιμο των τραπεζών το κόστος για την αγορά υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη η άνοδος του ύψους του ορίου των εγκρίσεων από τις τράπεζες από τις 50.000 στις 100.000 ευρώ εξυπηρετεί πλέον το 70% των επιχειρήσεων προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα θα τα δούμε την επόμενη εβδομάδα».

Τέλος, ο ΓΓ του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος συμπλήρωσε ότι ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους παράγοντες της αγοράς ότι δεν υπάρχει θέμα bail in.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here