Στους δρόμους η χώρα κατά του ασφαλιστικού – Αναλυτικά όλες οι κινητοποιήσεις

 

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Η μεγαλύτερη απεργία εδώ και αρκετό καιρό αναμένεται να είναι αυτή της Πέμπτης,  4 Φεβρουαρίου. Δημόσιος τομέας, νοσοκομεία, φαρμακεία, μέσα μεταφοράς, ταξί, εμπορικά καταστήματα , πρατήρια υγρών καυσίμων και άλλες επιχειρήσεις δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη αφού οι εκπρόσωποι των κλάδων αποφάσισαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

Αναλυτικά όλες οι κινητοποιήσεις:

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης είναι η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν επίσης η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ(έμποροι), οι οποίοι θαπραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.

Κλειστά θα παραμείνουν την ίδια ημέρα και τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 10.30 το πρωί  της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

-Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 21.00 το βράδυ, δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη.

-Αντίθετα, τρόλεϊ, τρένα και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

Απεργούν ταξί-φορτηγά

-Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί για 24 ώρες καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία της Πέμπτης. Οι αυτοκινητιστές διεκδικούν ανάμεσα στ’ άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη οι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι εκτός από το Ασφαλιστικό διαμαρτύρονται και για τις παράνομες μεταφορές στον κλάδο τους.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου.

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται

Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00. Αναλυτικότερα, ακυρώνονται οι πτήσεις: ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος, ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα, OA 040 Αθήνα – Μήλος, ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα, ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος, ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα, ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος, ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα, ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος, OA 036 Κάλυμνος – Λέρος, ΟΑ 036 Λέρος – Αστυπάλαια, ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα, ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία, ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα, ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα, ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων

Κλειστά τα φαρμακεία- Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, με τους δικηγόρους να έχουν αποφασίσει την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, στην απεργία συμμετέχουν και τα μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Τέλος μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας όλη την εβδομάδα απέχουν από τα καθήκοντα τους και οι συμβολαιογράφοι.

Επιπλέον, την Τετάρτη οι λογιστές-φοροτεχνικοί αποφάσισαν αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όταν ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για τη συνέχιση της θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*