Στρατούλης: Αν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ, να δούμε και τη δραχμή

0
6

Να μείνει «μια μικρή παρένθεση στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ» η συμφωνία των Βρυξελλών, παρακάλεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Συγκεκριμένα κ. Στρατούλης μιλώντας στον ALPHA 989 δήλωσε ότι ο ίδιος και οι σύντροφοί του στην Αριστερή Πλατφόρμα αγωνίζονται ώστε «να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό σε αντιμνημονιακή ρότα το κόμμα και σε ρότα εφαρμογής των προγραμματικών του δηλώσεων».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια αυτή την περίοδο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η κυβέρνηση να μην αναλάβει δεσμεύσεις με νέα συμφωνία έναντι των δανειστών της χώρας, που θα ακυρώνουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφερόμενος στο εθνικό νόμισμα, τόνισε ότι «μπορούμε να το δούμε, εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ (…) Είναι μια μεγάλη συζήτηση, η οποία έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω και στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αυτή η συζήτηση. Ως εκ τούτου, χαρακτηρισμοί “συμμορία της δραχμής”, ποινικοποίηση των όποιων απόψεων του Γιάνη Βαρουφάκη ή της Αριστερής Πλατφόρμας είναι πράγματα ανεπίτρεπτα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here