Στρατούλης: Δεν θα χαθούμε αν δεν υποχωρήσουν, έχουμε εναλλακτικές λύσεις

0
6

Ως «επαίσχυντη» και «κατάπτυστη» χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών ο κ. Δημήτρης Στρατούλης στη Βουλή τονίζοντας μάλιστα ότι «η χώρα δεν θα χαθεί αν δεν υποχωρήσουν, έχει δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους για να τοποθετηθεί ο λαός που στοιχίζουν λιγότερο από μια τέτοια συμφωνία».

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χθεσινή πρόταση που κατέθεσαν οι πιστωτές καταρρίπτει «όλη η κριτική που έκανε η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού που το βασικό της επιχείρημα ήταν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν ολοκληρώνεται η συμφωνία».

«Η αιτία της καθυστέρησης ήταν η αδιάλλακτη στάση των κυρίαρχων κύκλων ανάμεσα στους δανειστές. Η πρόταση τους είναι συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός»

Στη συνέχεια ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «όλο το πακέτο που υποβλήθηκε χθες είναι απορριπτέο» και τονισε ότι «δεν θα συνεχίσουμε τις πολιτικές λιτότητας που φτωχοποιησαν τον λαό και ταπείνωσαν την χώρα μας», υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι δανειστές με σκοπιμότητα «εξάντλησαν τις δυνατότητες της χώρας μας και μας οδήγησαν σε χρηματική ασφυξία καθώς. Θέλουν να συντρίψουν την οποια αντίσταση που υπάρχει στην Ευρώπη απέναντι στις πολιτικές λιτότητας. Να συνεχίσουν το καθεστώς της νέοαποικιοκρατίας στην χώρα μας»

Τέλος, κατηγόρησε τους πιστωτές πως «κάνουν μπίζνες» τονίζοντας πως «θέλουν να αγοράσουν πλούτο της χώρας μας. Ξέρουμε γιατί το κάνουν και ξέρουμε και εμείς γιατί απαντάμε «όχι» στις πολιτικές που οδηγούν σε αφανισμό την χώρα μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here