Στρατούλης: Η κυβέρνηση ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

0
14

Η κυβέρνηση οδηγείται σε πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, στην εφημερίδα «Εποχή».

«Αυτό που εκτιμούμε ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και υπογράψει τον Αύγουστο το τρίτο μνημόνιο, είναι ότι θα οδηγηθεί στην πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεών της» επισημαίνει ο κ. Στρατούλης.

Όπως προτείνει στη συνέχεια, η κυβέρνηση έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο σε απόλυτη εναρμόνιση με το όχι του λαού και της νεολαίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα που η ίδια προκάλεσε.

Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι «έγιναν σημαντικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δις στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας».

Αιτιολογώντας την απόφασή του να ψηφίσει «όχι» στα προαπαιτούμενα μέτρα, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι η απόφασή του ήταν «σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος μου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του».

«Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η δογματική εμμονή στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here