Στρατούλης: Ούτε μία στο εκατομμύριο να υποκύψουμε στους θεσμούς

0
6

Οι νέες απαιτήσεις των θεσμών ζητούν «τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης από τη Βουλή, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο η κυβέρνηση να υποκύψει στις θρασύτητες απαιτήσεις των θεσμών». 

Μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναφορά της σύνταξης στους υπερήλικες ομογενείς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ΑμΕΑ, ο κ. Στρατούλης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας:

«Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει το απαράδεκτο κείμενο που ζητά τον εξανδραποδισμό Ελλήνων. Τα όνειρα που έχει η ΝΔ, συστημικά ΜΜΕ και μεγάλα συμφέροντα σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι ο λαός, η κυβέρνηση και η αριστερά θα υποταχθούν στις θρασύτητες απαιτήσεις του κατεστημένου θα σας γίνουν όνειρα θερινής νυκτός και πολιτικοί εφιάλτες. Τελεία και παύλα».

Απαντώντας,  ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει μνημόνιο 8 δισ. ευρώ και εσείς να μας κατηγορείτε», ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως «θα αντιπαρέλθω τα περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών σεβόμενος την στιγμή της διαπραγμάτευσης». Πρόσθεσε δε ότι το νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται από τις απαραίτητες εκθέσεις όπου αναλύεται το δημοσιονομικό κόστος και δήλωσε πως η ΝΔ θα αποχωρήσει  από τη συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here