Στρατούλης: Πάθαμε κάτι από τον πολύ καύσωνα; Καμία αυτοκριτική;

0
5

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος κυβερνητικό στέλεχος Δημήτρης Στρατούλης.

Χαρακτήρισε λάθος την απουσία εναλλακτικού σχεδίου και επισήμανε πως με τους 12 νόμους που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση προσπάθησε και έκανε μια αρχή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

«Η ουσία είναι όμως πως όσα κάναμε το κάναμε επειδή κινηθήκαμε μονομερώς αγνοώντας τις παρεμβάσεις της Τρόικας και των δανειστών», είπε ο κ. Στρατούλης, σημειώνοντας πως όσα ψηφίστηκαν θα επανεξεταστούν.

Κατήγγειλε μάλιστα πως την τελευταία εβδομάδα φτάνουν σωρηδόν επιστολές στα γραφεία των υπουργών με τις οποίες η τρόικα ζητάει να ακυρωθούν οι 12 νόμοι που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και προβάλλουν ταπεινωτικές αξιώσεις.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο και όταν η τρόικα το κατάλαβε «αποφάσισε να την καταπιεί».

«Την ύστατη ώρα δεν άκουσα καμία αυτοκριτική σε αυτή την αίθουσα», σημείωσε, για να καταλήξει:«Είχαμε στρατηγική που δυστυχώς ηττήθηκε γιατί κάναμε τα πάντα μέσα στο ευρώ».

Τέλος όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Στρατούλης, αναρωτήθηκε «γιατί δε βγήκε η κυβέρνηση να πει ότι οι επιθέσεις στον Βαρουφάκη, στη Βαλαβάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα, πλήττουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Πάθαμε κάτι από τον πολύ καύσωνα;».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here