Στρατούλης: Πεντακομματική και μνημονιακή η επόμενη κυβέρνηση

0
3

 

Ακόμη και πεντακομματική μνημονιακή κυβέρνηση εκτιμά ότι δύναται να προκύψει μετά τις εκλογές ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης και υποψήφιος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Δημήτρης Στρατούλης.
Σε συνέντευξη του στο presspublica.gr ο κ. Στρατούλης θεωρεί ότι δεν αποκλείεται να συνυπάρξουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα όσα κόμματα στήριξαν το 3ο Μνημόνιο και ξεκαθαρίζει ότι «η ΛΑΕ δεν θα συμμετάσχει σε μια τέτοια μνημονιακή συγκυβέρνηση».

Στόχος της ΛΑΕ, αναφέρει ο κ. Στρατούλης, είναι να αναδειχθεί 3η πολιτική δύναμη και τονίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε λόγω των αντιδράσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της υπογραφής και ψήφισης των μνημονίων, αλλά παραιτήθηκε με με πρωτοβουλία του παραιτηθέντα πρωθυπουργού, προωθώντας εκλογές – εξπρές, ερήμην των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, των χιλιάδων μελών και στελεχών του, για να μην προλάβουν τα λαϊκά στρώματα να βιώσουν τις επώδυνες συνέπειες του 3ου μνημονίου.

Επίσης, ο κ. Στρατούλης, υποστηρίζει ότι η προοπτική των συντάξεων είναι ζοφερή και προσθέτει ότι οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μειώνονται δραστικά και συνεχώς από 1/1/2015 για τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας των ρητρών «μηδενικού ελλείμματος» και «ρήτρας θανάτου».

Αναφέρει δε ότι η παραιτηθείσα κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο ανέλαβε επιπλέον 19 δεσμεύσεις για νέες μειώσεις, κυρίως των κατώτερων συντάξεων, μέσα από την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here