Σουλτς στη FAZ: Εδώ και καιρό είμαστε σε κατηφορικό δρόμο

0
12

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς βλέπει κίνδυνο «κατάρρευσης» της Ε.Ε, αφού «εάν οι Βρετανοί εγκαταλείψουν την ΕΕ, θα υπάρξει απαίτηση και για άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung – FAZ, ο κ. Σουλτς τονίζει: «Bρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς συνολικά, είτε πρόκειται εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί».

Ο Σουλτς καθιστά στη συνέντευξή του τους αρχηγούς των κρατών μελών της Ε.Ε. συνυπεύθυνους για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτήν: «Κανένας αρχηγός κράτους δεν αγωνίζεται πραγματικά για να κατακτήσει την καρδιά των πολιτών», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως στις απλουστευτικές απαντήσεις τις οποίες δίνουν οι εχθροί της Ευρώπης θα έπρεπε οι κυβερνώντες να απαντήσουν με μια καθαρή ομολογία πίστης προς την ΕΕ.

«Σε εποχές πόλωσης πρέπει να έχει κανείς το θάρρος να αποστασιοποιείται με σαφήνεια . Χρειαζόμαστε καθαρά μηνύματα, δεν επιτρέπεται να χανόμαστε σε λεπτομέρειες», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here