Σβίγκου: Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να συνεχιστεί το καθεστώς ανομίας

0
6

 

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του πλειστηριασμού για τις τηλεοπτικές άδειες και το πρόβλημα της ΝΔ δεν έχει να κάνει ούτε με τη διαδικασία, ούτε με τον αριθμό των αδειών, γιατί αυτό που θέλει στην πραγματικότητα είναι να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM».

«Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, την παρακολουθούμε όλοι, όταν ολοκληρωθεί θα γνωρίζουμε και τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία, ούτε έχει να κάνει με τον αριθμό των αδειών όπως προσχηματικά υποστηρίζει. Αν ήταν αυτό, θα είχε φανεί στον δημόσιο διάλογο και όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο στη Βουλή. Θα φαινόταν και πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν συζητούσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη διαδικασία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Θα θυμάστε τον κ. Τραγάκη που έλεγε ότι όσο κι αν προσπαθείτε από τη ΝΔ δεν θα έχετε τις ανεξάρτητες Αρχές. Νομίζω ότι είναι προσχηματικά αυτά που λέει η ΝΔ, γιατί αυτό που θέλει στην πραγματικότητα και νομίζω ότι δεν κρύβεται, είναι να μην μπει καμιά τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, αλλά και διαπλοκής που συνεχιζόταν τα προηγούμενα χρόνια» είπε η κ. Σβίγκου.

Σε σχέση με τον αριθμό των αδειών επισήμανε: «Ήδη η αγορά έχει «αποφασίσει» πόσα κανάλια μπορούν ή δεν μπορούν να είναι βιώσιμα. Από το 2009 και μετά έχουμε δει μια φοβερή αναδιάρθρωση στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο. Και είδαμε ότι τα σχήματα δεν είναι βιώσιμα ή για να είναι βιώσιμα θα πρέπει να δανειοδοτούνται από τις Τράπεζες και εκμεταλλευόμενοι και τις σχέσεις τους με το πολιτικό σύστημα και να μην πληρώνουν όσα οφείλουν. Αυτή είναι η βιωσιμότητα για την οποία επαίρεται η ΝΔ και είδαμε πού μας έφτασε αυτή η βιωσιμότητα. Έχουν γίνει μελέτες για τον αριθμό των αδειών και η Ελλάδα δεν θα έχει καμιά διαφορά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την εικόνα στον ευρωπαϊκό χώρο επιμελώς την ξεχνάει η αντιπολίτευση, όταν κάνει τις αναλύσεις της και την επίθεσή της στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here