Σώσε τον κώλο σου, ρε! Και ασ’ τους άλλους

21
137

Τα είδατε τα κουστουμάκια; Τα είδατε μαζεμένα στην αίθουσα τη φωτισμένη; Καλοσιδερωμένα, τζάμπα ταϊσμένα, ασυνείδητα κι ευτυχή;

Τα κουστουμάκια. Τα θλιβερά κουστουμάκια.

Σκεφτείτε τι έχουν κάνει όλα αυτά τα κουστουμάκια που κάθονται σήμερα και χειροκροτούν ξανά. Πόσους ανάξιους έχουν διορίσει, πόσα χαρτζιλίκια έχουν μοιράσει σε συνδικαλιστές, πόσα τηλέφωνα σήκωσαν, έδωσαν εντολές κι αδίκησαν, πόσους αθλητές ντόπαραν, πόσους καλλιτέχνες κολάκεψαν, πόσους φακέλους/αιτήσεις/ έγγραφα πέταξαν πριν καν τα κοιτάξουν, πόσοι άξιοι άνθρωποι βρήκαν κλειστές πόρτες εξαιτίας τους.

Τα κουστουμάκια έγιναν «κύριε πρόεδρε», «κύριε διευθυντά», «κύριε γενικέ», «παναγιότατε», «αξιότιμε» κι ό,τι άλλο χωράει στο ψεύδος των λέξεων, αρκεί να ξεχωρίσουν τον εαυτούλη τους απ’ τον συνάνθρωπο.

Τα κουστουμάκια φλυαρούν ακόμα. Τα λόγια τους μας εξοργίζουν, θέλουμε να σπάσουμε την τηλεόραση, προσπαθούμε να εφεύρουμε λέξεις για να εκφράσουμε απολύτως τον θυμό μας.

Μα, τα κουστουμάκια λένε αυτά που έλεγαν πάντοτε. Αφού το ξέρουμε. Τα ίδια ακριβώς. Δεν άλλαξαν τίποτα. Μόνο που πια δεν έχουν το χρήμα για να εξαγοράσουν όλα τα χειροκροτήματα. Δε μπορούν να δανειστούν άλλο για να διαφθείρουν. Κι ακούς μόνο τον εκκωφαντικό ήχο της αθλιότητας- χωρίς εφφέ.

Ξεθύμανε η μέθη, μαράθηκε το μαρούλι κι έμεινε στον πάτο μόνο η χυδαιότητά τους.

Κουστουμάκια σήμερα. Χιτώνες στην εποχή του Καίσαρα. Μα ό,τι κι αν φορούσαν , παρέμεναν ο υπόκοσμος που αποφασίζει για τον κόσμο.

Τα κουστουμάκια ξηλώνονται.

Τραβάνε τις ραφές και μένουν γυμνοί.

Και φυσικά θα προτιμήσουν – και θυμηθείτε το – το απόλυτο χάος κατά το φευγιό τους. Θα καίγεται το σύμπαν και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα κρατούν τη θέση τους. Κατά βάθος θα επιδιώξουν το χάος, για να αποδείξουν πως χωρίς εκείνους δεν υπάρχουμε. Για να τους αναζητήσουμε ξανά.

Μα αυτά τα ξέρουμε, φίλε.

Υπάρχει όμως και η ερώτηση κλειδί. Προσοχή!

Αν ένα κουστουμάκι σας πλησιάσει, μπει στη ζωή σας, στον κύκλο των γνωριμιών σας και σας τάξει μια θεσούλα, τότε τι θα κάνετε; Αν το ευνοήσουν οι συνθήκες να σωθείτε μόνο εσείς, τι θα κάνετε; Θα συνεχίσετε να φωνάζετε για το άδικο του κόσμου, για το σάπιο σύστημα;

Μη βιαστείτε ν’ απαντήσετε. Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο πλανήτης είναι γεμάτος από καθωσπρέπει ανθρώπους, γλυκύτατους οικογενειάρχες, αδικημένους νεολαίους που μπροστά στο δέλεαρ του κουστουμιού, φαίνεται αμέσως πως ήταν έτοιμοι για το μεγάλο Ναι .

Μην έχετε αυταπάτες, πάντοτε επιστρέφουν τα κουστουμάκια, πάντοτε περιμένουν στη γωνία. Και να τα διώξεις κακήν κακώς, επιστρέφουν με άλλα ονόματα, άλλα γοητευτικά σύμβολα και την ίδια φιλοσοφία.

«Σώσε τον κώλο σου, ρε! Κι άστους άλλους!»

Τι θα κάνετε, λοιπόν; Θα τον σώσετε και θα τον χωρέσετε σε κουστουμάκι;

Τι θα κάνατε για ένα κουστουμάκι ραμμένο στα μέτρα σας;

Τι θα κάνατε;

Τι θα έκανα;

ΥΓ. Νικόλας Άσιμος.

Ξεπουληθήκαμε στο γιουσουρούμ

για ένα κουστούμ… για ένα κουστούμ.

Αλλά μη δίνετε σημασία στον Άσιμο. Ένας τρελός ήταν. Δεν είχε φορέσει ποτέ κουστούμι.

Νικόλας Άσιμος- Γιουσουρούμ

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μακάρι να είχαμε καμιά χιλιάδα Άσιμους. Και ένα «Πρίγκηπα» να τους σιγοντάρει …

  Όσο για τα κουστουμάκια, ευχή και κατάρα να μην χρειαστεί να τα φορέσουμε ποτέ …

  Γιατί αν τα φορέσουμε … θα είμαστε απόλυτα άξιοι της μοίρας μας …

  http://kosmaspavlidis.blogspot.com

 2. Εξαιρετικο αρθρο κ.Κουμπλή. Ο Ασιμος τα ελεγε οπως και πολλοί αλλοι που βιαστηκαν οι νεο-Ελληνες να τους βαφτισουνε τρελους !

 3. Έχω διαβάσει αρκετά κείμενα εδώ….μακράν το καλύτερο…άξιος…
  Δε ξέρω τι θα απάνταγες εσύ αν σου πρότειναν να βάλεις τον κώλο σου σε κοστουμάκι,αλλά δε θα μειώσω τα γραφόμενά σου,γιατί απλά,δε ξέρω και εγώ τι θα απάνταγα.Όπως και να έχει πάντως,το κείμενο σου εκφράζει απόλυτα αυτά που ένιωσα και εγώ όταν ξεκίνησε η περιβόητη συνέντευξη.
  ΥΣ.Το πιο αισχρό από όλα,ήταν η ερώτηση και η απάντηση απο τον ίδιο:
  «Υπάρχει κανένας έλληνας που να μην πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε?
  Είμαι σίγουρος πως όχι.»

 4. Ένα θα πω: 1,000,000 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, με το τσουβάλι οι νέοι φόροι και οι «έκτακτες»(που έχουν γίνει πιο μόνιμες και από τις μόνιμες) και στον δημόσιο τομέα, την «ιερή αγελάδα» των διεφθαρμένων πολιτικώς μας, ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε μισή απόλυση για τα μάτια του κόσμου, καμία συγχώνευση οργανισμών, dolce far niente.

  Η χρεωκοπία είναι προ των πυλών γιατί ΑΚΟΜΗ και την ύστατη στιγμή, το πολιτικό προσωπικό αποδείχθηκε αυτό που ανέκαθεν ήταν: ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ.

 5. ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΜΠΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΙΟ…ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ <>.ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ <> ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…

 6. «Τώρα κι ἐγὼ ὑποψιάζομαι
  ὅλο τὸ πλῆθος τῶν αὐλοκολάκων
  ὅλους τοὺς ταπεινοὺς γραμματικοὺς
  τοὺς βραβευμένους μὲ χρυσὰ παράσημα
  λεγεωνάριους καὶ στρατηλάτες
  ὑποψιάζομαι τὶς αὐλητρίδες τὴ γιορτὴ
  ὅλους τοὺς λόγους καὶ προπόσεις
  αὐτοὺς ποὺ παριστάνουνε τοὺς ἐθνικοὺς
  τὸν πορφυροῦν χιτώνα τοῦ πρίγκιπος
  τοὺς συμβουλάτορες καὶ τοὺς αἱρετικοὺς
  ὑποψιάζομαι συνωμοσία
  νύκτα θὰ ρεύσει πολὺ αἷμα
  νύχτα θὰ ἐγκαταστήσουν τὴ βασιλεία τους
  νέοι πρίγκιπες μὲ νέους στεφάνους
  οἱ πονηροὶ ρωμαῖοι ὑπάλληλοι τοῦ

  *τοῦ αὐτοκράτορος

  τοιμάζουνε κρυφὰ νὰ παραδώσουν
  νὰ παραδώσουν τὰ κλειδιὰ καὶ τὴν
  ὑπόκλισή τους.»

  «Τὸ ζήτημα πιὰ ἔχει τεθεῖ:
  Ἢ θὰ ἐξακολουθοῦμε νὰ γονατίζουμε
  ὅπως αὐτὸς ὁ δραπέτης
  ἢ θὰ σηκώσουμε ἄλλον πύργο ἀτίθασο
  ἀπέναντί τους.»

  Ἀντισταθεῖτε
  σ᾿ αὐτὸν ποὺ χτίζει ἕνα μικρὸ σπιτάκι
  καὶ λέει: καλὰ εἶμαι ἐδῶ.

  Ἀντισταθεῖτε σ᾿ αὐτὸν ποὺ γύρισε πάλι στὸ σπίτι
  καὶ λέει: Δόξα σοι ὁ Θεός.

  Ἀντισταθεῖτε
  στὸν περσικὸ τάπητα τῶν πoλυκατοικιῶν
  στὸν κοντὸ ἄνθρωπο τοῦ γραφείου
  στὴν ἑταιρεία εἰσαγωγαὶ- ἐξαγωγαί
  στὴν κρατικὴ ἐκπαίδευση
  στὸ φόρο
  σὲ μένα ἀκόμα ποὺ σᾶς ἱστορῶ.

  Ἀντισταθεῖτε
  σ᾿ αὐτὸν ποὺ χαιρετάει ἀπ᾿ τὴν ἐξέδρα ὦρες
  ἀτέλειωτες τὶς παρελάσεις
  σ᾿ αὐτὴ τὴν ἄγονη κυρία ποὺ μοιράζει
  ἔντυπα ἁγίων λίβανον καὶ σμύρναν
  σὲ μένα ἀκόμα ποὺ σᾶς ἱστορῶ.

  Ἀντισταθεῖτε πάλι σ᾿ ὅλους αὐτοὺς ποὺ λέγονται
  μεγάλοι
  στὸν πρόεδρο τοῦ Ἐφετείου ἀντισταθεῖτε
  στὶς μουσικὲς τὰ τούμπανα καὶ τὶς παράτες
  σ᾿ ὅλα τ᾿ ἀνώτερα συνέδρια ποὺ φλυαροῦνε
  πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι

  σ᾿ ὅλους ποὺ γράφουν λόγους γιὰ τὴν ἐποχὴ
  δίπλα στὴ χειμωνιάτικη θερμάστρα

  στὶς κολακεῖες τὶς εὐχὲς τὶς τόσες ὑποκλίσεις
  ἀπὸ γραφιάδες καὶ δειλοὺς γιὰ τὸ σοφὸ
  ἀρχηγό τους.

  Ἀντισταθεῖτε στὶς ὑπηρεσίες τῶν ἀλλοδαπῶν
  καὶ διαβατηρίων
  στὶς φοβερὲς σημαῖες τῶν κρατῶν καὶ τὴ
  διπλωματία
  στὰ ἐργοστάσια πολεμικῶν ὑλῶν
  σ᾿ αὐτοὺς ποὺ λένε λυρισμὸ τὰ ὡραῖα λόγια
  στὰ θούρια
  στὰ γλυκερὰ τραγούδια μὲ τοὺς θρήνους
  στοὺς θεατὲς
  στὸν ἄνεμο
  σ᾿ ὅλους τοὺς ἀδιάφορους καὶ τοὺς σοφοὺς
  στοὺς ἄλλους ποὺ κάνουνε τὸ φίλο σας

  ὡς καὶ σὲ μένα, σὲ μένα ἀκόμα ποὺ σᾶς ἱστορῶ
  ἀντισταθεῖτε.

  Τότε μπορεῖ βέβαιοι νὰ περάσουμε πρὸς τὴν
  Ἐλευθερία.

  Μὴν ἀμελήσετε.
  Πάρτε μαζί σας νερό.
  Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολὺ ξηρασία.

  Μιχάλης Κατσαρὸς τοῦ Εὐσταθίου ἐκ Κυπαρισσίας Τριφυλίας (1919-1998). Ποιητὴς

  Έτσι ως φόρος τιμής και απάντηση σε όλα τα κουστουμάκια από κάποιον που δεν φόρεσε ποτέ κουστουμάκι αν και θα μπορούσε
  Φόρος τιμής σε όσους ξέρουν ποια θα ήταν η απάντηση στο ψευτο-δίλημμα «Σώσε τον κώλο σου, ρε! Και ασ’ τους άλλους» έστω και αν ακόμη τους έραβαν κουστουμάκι.
  Διότι όλα είναι θέμα παιδείας και διότι πήξαμε στους ΙΔΙΩΤΕΣ (αυτό που εννοεί η αρχαία έννοια και το IDIOT των βαρβάρων )που πολιτεύονται και εν πάση περιπτώσει δεν μπορείς να έχεις ΠΟΛΙΤΕΙΑ από ΙΔΙΩΤΕΣ που σώνουν ο καθένας τον κώλο του , κάτι σε κωλοχανείο έχεις όχι πάντως πολιτεία, πως να το κάνουμε τώρα.

  Και όπως λέει και ο μεγάλος Καβάφης

  «Αν ρωτιούνταν πάλι,
  όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
  εκείνο τ’ όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.»

 7. Μετά απ’ο πολύ καιρό κάθισα και είδα τον άνθρωπο που μας κυβερνά και που εμείς ψηφίσαμε αφού όμως λειτούργησαν άψογα οι μηχανισμοί. οτι και να έχουμε κάνει σαν λαός , που εχουμε κάνει πόλλα πολλοί απο εμάς γιαυτά τα κουστούμια, δεν αξίζουμε τέτοιους αρχηγούς. Τον λυπήθηκα και μας λυπήθηκα. Προσπαθει να μας πείσει για ποιο πράγμα? Ούτε αυτός ξέρει. Δεν απάντησε καμία ερώτηση δεν είπε τίποτα δεν υπάρχει τίποτα και δεν υπάρχει τέλος στην αφαίμαξη. Δεν είναι ικανοί για ΄κάτι αλλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας σπρώχνει στον βυθό σιγα και βασανιστικά. Οταν θα φτάσουμε στον βυθό δεν θα εχουμε κουράγιο να αναδυθούμε. Θα έχουμε εξαντληθεί με το αργα και βασανιστικά.

  ΥΓ¨Το πόσο χαιρομε που τα κουστουμια δεν μπορουν να κυκλοφορήσουν και τρώνε την γιουχα και το γιαούρτι τουσ δεν λέγετε. Εαν κοιτάξετε στις τοπικές κοινωνίες που ολοι ειναι γνωστοί ξερετε ότι όλοι οι τεμπέληδες οι άχρηστοι και οι φέλοι ειναι αυτοί που ασχολούνται για την σωτηρία του τόπου.

 8. Flower power με κουστούμι, δεν πάει . Είδαμε πολύ καλά τι απέγιναν όλα εκείνα τα κάποτε χιπιά – νυν (και αεί) αδηφάγα κοράκια, πιστοί δούλοι του θεού Χρήμα Κρίσνα … τι κρίμα … ακόμα η ίδια ιστορία … Βαρέθηκα ! Σταματήστε την γη να κατέβω, που λέγαμε τότε..

 9. Τα κουστουμάκια που ραφτήκανε στα μέτρα τους, δεν τους χωράνε πια….φουσκώσανε σαν τα παγώνια και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρια. Τους δώσαμε το δικαίωμα να μας ποτοπατούν την αξιοπρέπεια, ποντάροντας στο <>..Αυτό που οι ίδιοι δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν ποτέ.Γιατί , τα βρήκαν έτοιμα, απο γονείς , παπούδες, και δεν έμαθαν τι σημαίναι να <, να <> για να τα φέρεις βόλτα..Παρουσιάζουν την πολιτική, σαν τον καλύτερο κουμπαρά, που δεν γεμίζει φασούλι το φασούλι , αλλά σαν το βαρέλι με άφθονο κρασί…Αν θέλουν να ΣΩΣΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ,θα βρισκόντουσαν σε αυτές τις θέσεις ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ….Αλλά μιλάμε για ελέφαντες, που το μόνο μέλημά τους είναι το ΦΑΓΟΠΟΤΙ…Όσα κοσμητικά επίθετα και να χρησιμοποιήσω, πάλι φτωχά θα είναι τα λόγια μου…Αυτό που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η σιωπή των ανθρώπων…Τόσο πια ναρκωτικό μας έχουν ποτίσει , που δεν βλέπουμε τίποτε άλλο , παρά τις <> ..?????Το 20% είναι άνεργοι, το 30% συνταξιούχοι, ένα μεγάλο ποσοστό πάσχει απο ασθένειες που θέλουν φροντίδα…. Υπάρχει τόσος πόνος γύρω μας …που θέλει ψυχή και τόλμη για να συνεχίσει να ζει…Και έτσι θα συνεχίσει να ζει , σαν να μην πέρασα μια μέρα …ΤΑ ΙΔΙΑ και ΤΑ ΙΔΙΑ….!!!

 10. Ισως αν διναμε σημασια στον Ασιμο και σε πολλους αλλους εκεινης της εποχης που καποιοι τολμησαν να «βαφτισουν» τρελους γιατι ετσι τους συνεφερε, τοτε τα πραγματα μπορει σημερα να ηταν διαφορετικα. Ισως να ειχαμε μαθει να παλευουμε μονοι μας για οσα θελουμε να αποκτησουμε χωρις να ζηταμε βοηθεια απο «κουστουμακια». Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Ασιμος δεν φορεσε ποτε. Συγχαρητηρια για το αρθρο σας κ.Κουμπλη.

 11. ακριβώς αυτό δεν έχουν καταλάβει πολλοί..ακόμα και αυτοί που κάνουν πορείες στις απεργίες δεν έχουν κατανοήσει ότι αν συντηρούν το σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα…
  πιστεύω ότι το σύστημα δεν θα αλλάξει ποτέ για αυτό τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο….

 12. Χάρτινοι ρωμιοί όλοι μας σε αυτά τα μαύρα χρόνια που ζούμε…και μας αξίζει να είμαστε χάρτινοι αφού κοιμόμαστε όρθιοι.

 13. κ. Κουμπλή κατ’αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την «πάσα» που μας δίνεται μέσα από το άρθρο σας. Θα ήθελα να υποβάλλω ένα ερώτημα σε όλους αυτούς πού με ομορφιά και χάρη βάζουν στη σειρά τις λέξεις ΑΛΛΑ προέρχονται από τη γενιά του Πολυτεχνείου βρήκαν καταφύγιο στις αριστεροσοσιαλλιστικές ιδέες έφαγαν έφαγαν έφαγαν όχι μόνο φόρεσαν κουστούμι αυτό τελικά είναι το λιγότερο αλλά υιοθέτησαν και έναν τρόπο ζωής ανάλογο, χωρίς να βρεθεί ποτέ κανείς να τους πεί το γνωστό:Τα μεταξωτά… θέλουν και …. Τώρα κ. Κουμπλή είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες, αυτοί όμως χωρίς να το καταλάβουν και ας κρύβονται πίσω από δάκτυλο ή πληκτρολόγιο θα πληρώσουν με το χειρότερο τρόπο ποικιλοτρόπως και η πτώση τους θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Τελειώνοντας θα πώ ότι η κρίση θα βγάλει τα δικά της «παιδιά» εργατικά,έξυπνα και γιατί όχι και πλούσια, αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα να σας «φάνε ζωντανούς » και επειδή αυτό πού ζούμε ΔΕΝ το περιμένατε τα παιδιά σας κύριοι με τα κουστούμια μπορεί να έχουν μάστερ αλλά δεν έχουν δουλέψει. ΚΡΙΜΑ όσα κάνατε γι’άυτά πραγματικά κρίμα.ΠΟΤΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

 14. Πετρο…εχω την ευλογια να ειμαι σε ηλικια που μου δοθηκε στο παρελθον η ευκαιρια να με «σαγηνευσει»ενα κουστουμακι και να πω ΟΧΙ! ημουν 18 χρονων τοτε και θα με τακτοποιουσε καλος θειουλης στην Ολυμπιακη!!!! ειπα οχι οχι γιατι ημουν τοοοοοσο υπερανω…απλα δεν γουσταρα!!!αρα εχω χαρτι καλο στο μανικι στην ερωτηση σου!μπορει να ηταν και τυχαιο…ποτε δεν το μετανοιωσα! ναι τα κουστουμακια θα γυρισουν…παντα γυρνανε! ειναι τα ζομπι…….το θεμα ειναι να μαθουμε επιτελους αν τα ζομπι πεθαινουν! ο Ασιμος κατι ηξερε…..οπως ολα τα ευαισθητα πλασματα τουτου του κοσμου…γι αυτο και φευγουν νωρις!
  καλη νυχτα σου!

 15. Φίλε Πέτρο δυστυχώς δε φταίνε μόνο τα κουστουμάκια για την κατάντια της πάλαι ποτέ δοξασμένης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό και δίδαξε τη δημοκρατία. Και το τζινάκι και η φόρμα εργασίας και το εναλλακτικό ντυσιματάκι φέρουν το μερίδιο ευθύνης τους. Όταν το ’81 αναλάμβανε η γενιά του Πολυτεχνείου τις τύχες της χώρας μας, κανείς δεν είπε, με ποια εχέγγυα κύριοι βγαίνετε μπροστά? Τι έχετε καταφέρει στη ζωή σας? Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει κύριοι και κυρίες? Η γενιά του Πολυτεχνείου λοιπόν αποφάσισε να μετατρέψει την Ελλάδα του εμφυλίου, της χούντας και της μεταπολίτευσης σε μια «σύγχρονη» καταναλωτική κοινωνία. Με τι κύριοι? Με δανεικά? Το τζινάκι όμως από ελληνικό ξαφνικά έγινε made in USA και made in Italy, η φόρμα εργασίας απέκτησε βοηθό, ο οποίος έκανε πλέον όλη τη δουλειά, γιατί η φόρμα εργασίας ξαφνικά έγινε manager και εν δυνάμει μεγαλοεπιχειρηματίας. Μετά το ΄90 ο βοηθός δε μιλούσε καν Ελληνικά… Με τι κύριοι? Με τα δανεικά…. Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η «γενιά του Πολυτεχνείου», τα κουστουμάκια δηλαδή, άλλαζαν τους εκλογικούς νόμους κατά το δοκούν προκειμένου να συνεχίσουν να φοράνε κουστουμάκια και το made in USA τζινάκι και ο CEO πλέον (των 2 ατόμων) «φόρμα εργασίας» επικροτούσαν και χειροκροτούσαν κρατώντας κομματικές σημαίες. Τα τζινάκια και οι φόρμες εργασίας ανέβαζαν τα συγκεκριμένα κουστουμάκια κάθε φορά στην εξουσία. Και τα κουστουμάκια έδιναν και άλλες παροχές, και άλλα δανεικά. Και το FIAT 127 της φόρμας εργασίας και το opel kadett του τζιν, έγιναν Porsche, BMW, AUDI, Mercedes, Ferrari κλπ. Με τι κύριοι? Με δανεικά… Η φόρμα εργασίας κορδωνόταν που βγήκε στη σύνταξη από τα 35, λόγω βαρέων και το τζινάκι μεγάλωσε και δεν καταδεχόταν να μπει σε φόρμα εργασίας. Έμπαινε με ευχαρίστηση όμως στο κουστουμάκι… Και όταν τέλη του ’90 η «γενιά του Πολυτεχνείου» διαλαλούσε πως το Χ.Α.Α (τότε, Χ.Α. σήμερα) καλπάζει, τα τζινάκια και οι φόρμες εργασίες έτρεχαν να προσφέρουν τον εκ νέου δανεικό οβολό τους στο βωμό της ματαιοδοξίας τους. Και μπήκαμε στο new millennium και πήραμε και την Ολυμπιάδα και το δανεικό χρήμα έρεε και τα τζινάκια με τις φόρμες εργασίας τα είχαν κάνει πλακάκια με τα κουστουμάκια για μια ακόμα φορά. Οι αγρότες σταμάτησαν να παράγουν προϊόντα χρήσιμα που έχει ανάγκη η ελληνική αγορά, γιατί προτιμούσαν το easy money που προσέφεραν οι επιδοτήσεις. Και ξαφνικά η Ελλάδα βρέθηκε να εισάγει λάδι από τη Γερμανία (που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο) και πατάτες από την Ολλανδία (????)… Και τα τζινάκια, οι φόρμες εργασίας και τα αγροτικά άρβυλα βρέθηκαν με 5 αυτοκίνητα (και ας είναι 3μελής η οικογένεια), με 3 κινητά (μετά έγιναν smartphones), 2 desktops, 3 laptops και 1 tablet (γιατί είναι must)….

  Vanity, definetely my favorite sin

 16. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ !!!!! ΠΑΝΤΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ, Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ »ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ» ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ….ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΥΤΕΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ !!! ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ »ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ »ΤΖΙΝΟΕΙΔΕΙΣ» ΚΑΙ
  »Τ-SHIRTAKHΔΕΣ» ΚΑΙ »ΠΑΝΤΟΦΛΑΚΗΔΕΣ» ΚΑΙ ….»ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ» ΚΑΙ »ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ@@@@ »….. » ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ …. ΑΠΛΑ, Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ »ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗΣ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here