Σωσίβια από τη Μυτιλήνη σε βερολινέζικους κίονες

0
44

 

Σωσίβια από πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη, τυλίχτηκαν γύρω από τις κολόνες του επιβλητικού Konzerthaus στο Βερολίνο.

Πρόκειται για το νέο art project του Κινέζου καλλιτέχνη Άι Γουέι Γουέι, ο οποίος έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη Μυτιλήνη για να εκφράσει τη στήριξή του στους πρόσφυγες.

Το Konzerthaus ντύθηκε με 14.000 σωσίβια, τα οποία έδωσαν οι τοπικές αρχές της Μυτιλήνης στον Κινέζο καλλιτέχνη για το πρότζεκτ του. Η στιγμή της παρουσίασης δεν ειναι τυχαία, καθώς αυτο το διάστημα πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσα το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Ο Άι Γουέι Γουέι έχει επισκεφθεί πολλές φορές το ελληνικό νησί τον τελευταίο χρόνο, ενώ έχει υποστηρίξει με δημόσιες δηλώσεις του τόσο το δικαίωμα των προσφύγων στη μετακίνηση όσο και την προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για τη διάσωσή τους και την ασφαλή μεταφορά τους στους τελικούς προορισμούς τους. Επίσης, ετοιμάζει και μνημείο που θα ανεγερθεί στη Μυτιλήνη, το οποίο θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here