Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σιιτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

0
7
epa05089805 Shiite Muslims living in Greece protest against the execution of Shiite cleric Sheikh Nimr al-Nimr in Saudi Arabia, during a demonstration outside the empassy of Saudi Arabia in Athens, Greece, 06 January 2016. EPA/YANNIS KOLESIDIS

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, πραγματοποίησαν λίγο μετά το μεσημέρι σιίτες μουσουλμάνοι, διαμαρτυρόμενοι για την εκτέλεση του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Νιμρ αλ Νιμρ.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για τον Αγιατολάχ που εκτελέστηκε πρόσφατα μαζί με ακόμα 46 άτομα «από το θεοκρατικό σουνιτικό καθεστώς του Ριάντ», όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συνδέσμου Ελλάδας-Πακιστάν Σαχίντ Μοχάμεντ Τζαμίλ.

Διευκρίνισε ότι στην χώρα μας οι μουσουλμάνοι όλοι είναι ενωμένοι χωρίς θρησκευτικές διαφοροποιήσεις και εκφράζοντας τους συμπολίτες του δήλωσε ότι στο σύνολό τους καταδικάζουν κατηγορηματικά την ψυχρή δολοφονία ιμάμηδων και μουφτήδων και ζητούν εκδίκηση και δικαιοσύνη. «Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με τον λαό της Σαουδικής Αραβίας» τόνισε, «αλλά με την κυβέρνησή της. Είναι τρομοκράτες αυτοί που δεν δέχονται τη Δημοκρατία».

Σε ανακοίνωσή της η κοινότητα Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδος αναφέρει πως «ο 56χρόνος ιερωμένος ήταν ένας ειρηνικός αντικαθεστωτικός που ζητούσε τα βασικά δικαιώματα για τη σιιτική μειονότητα στη Σαουδική Αραβία. Συνελήφθη το 2012 σε μια διαδήλωση στο Κατίεφ, πόλη των ανατολικών επαρχιών της Σαουδικής Αραβίας και εκτελέστηκε στις 2 Ιανουάριου 2016».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here