Συγγενείς θυμάτων του μοιραίου A320 της Germanwings κατά της σχολής εκπαίδευσης του πιλότου

0
4

 

Προσφυγή ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ κατέθεσαν την Τετάρτη περίπου 80 οικογένειες των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους A320 της Germanwings το 2015.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι τους στρέφονται κατά της σχολής όπου εκπαιδεύτηκε ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος προκάλεσε την τραγωδία.

Η σχολή Airline Training Center Arizona (ATCA), που βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, είναι θυγατρική της εταιρείας Lufthansa, στην οποία επίσης ανήκει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Germanwings.

Οι οικογένειες προσάπτουν στην σχολή ότι έκανε δεκτό τον Αντρέας Λούμπιτς στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, αν και το ιατρικό πιστοποιητικό που κατέθεσε ο υποψήφιος περιλάμβανε μια υποσημείωση σύμφωνα με την οποία, το έγγραφο δε θα ήταν πλέον έγκυρο στην περίπτωση που ο πιλότος υφίστατο νέο καταθλιπτικό επεισόδιο.

Ο Λούμπιτς έγινε δεκτός στη σχολή ATCA τον Νοέμβριο του 2010 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις αρχές Μαρτίου του 2011.

Την 24η Μαρτίου 2015 έριξε εκούσια το αεροσκάφος της Germanwings στις Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 149 επιβαίνοντες και ο ίδιος.

«Η ATCA επέδειξε αμέλεια, απερισκεψία κι ελαφρότητα» καθώς δεν διερεύνησε τους λόγους για τους οποίους αυτή η σημείωση υπήρχε στο ιατρικό πιστοποιητικό, εκτιμούν οι οικογένειες, σύμφωνα με το έγγραφο της προσφυγής, το οποίο περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Αυτή η σημείωση ήταν μια ξεκάθαρη προειδοποίηση για το γεγονός ότι ο Λούμπιτς είχε ένα ιστορικό άλυτων προβλημάτων» δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων σε δελτίο τύπου. «Το παρελθόν του Λούμπιτς τον καθιστούσε μια ωρολογιακή βόμβα» υπογραμμιζουν από το δικηγορικό γραφείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here