«Συγγνώμη» για τα σκάνδαλα σε Ρώμη και Βατικανό ζητά ο Πάπας

0
10

 

Απευθυνόμενους στους πιστούς από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «συγγνώμη» για τα σκάνδαλα τα οποία ξέσπασαν πρόσφατα στην Ρώμη και στο Βατικανό.

Ο Ποντίφικας δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποια σκάνδαλα εννοεί, αλλά πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για περιπτώσεις οικονομικής κακοδιαχείρισης εντός του Βατικανού, την κακοποίηση παιδιών από καθολικούς κληρικούς και για την παρείσφρηση μαφιόζικων συμφερόντων σε μεγάλο μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της Αιώνιας Πόλης.

«Ο Ιησούς, ο οποίος είναι ρεαλιστής, μας λέει ότι είναι αναπόφευκτο να συμβαίνουν σκάνδαλα, αλλά αλλοίμονο στον άνθρωπο εξαιτίας του οποίου τα σκάνδαλα αυτά λαμβάνουν χώρα» είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη συνέχεια και «στο σκάνδαλο των παιδιών τα οποία είναι θύματα βιασμών, εγκατάλειψης και έλλειψης αγάπης», ένα σκάνδαλο ακόμη σοβαρότερο διότι «τα παιδιά δεν έχουν τον τρόπο να το επεξεργασθούν».

Πολλοί σχολιαστές τονίζουν τη συμβολική και ουσιαστική σημασία της κίνησης αυτής, αν και υπενθυμίζουν παράλληλα ότι και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄είχε ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη για τη στάση και τις πράξεις της Καθολικής Εκκλησίας ανά τους αιώνες, αρχίζοντας από τον κατατρεγμό των Εβραίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here