Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα ναυάγια της Καλολίμνου (ΒΙΝΤΕΟ)

0
4

 

Τον ανθρώπινο πόνο προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στις ελληνικές ακτές, αλλά και των κατοίκων που καθημερινά γίνονται μάρτυρες μιας τραγωδίας χωρίς τέλος καταγράφουν τα παρακάτω βίντεο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, από το ναυάγιο στη Καλόλιμνο έχασαν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 16 γυναίκες και 11 παιδιά. Το Σάββατο το πρωί δύτες θα επιχειρήσουν και πάλι ανοιχτά του νησιού καθώς υπάρχει και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων.

Οι σκηνές που καταγράφονται στα βίντεο δείχνουν τις ώρες αγωνίας των προσφύγων ακόμη και μετά τη διάσωσή τους. Πολλοί κλαίνε, θρηνώντας τον θάνατο συγγενών και συντρόφων, άλλοι προσπαθούν να ζεσταθούν και να ξεκουραστούν.

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες ψαράδων που έσπευσαν σε βοήθεια αλλά και αλληλέγγυων που με αυταπάρνηση φροντίζουν τους ναυαγούς.

Τέλος, συγκίνηση προκαλεί η εικόνα μιας Ελληνίδας εθελόντριας που έχει αγκαλιάσει μια προσφυγοπούλα η οποία έχει χάσει τα πάντα., σε μια προσπάθεια να την παρηγορήσει και να την ζεστάνει.

Δείτε τα βίντεο από «Το Ποντίκι:

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here