Συγκλονιστικός ο Αλ. Βέλιος: Μετράω αντίστροφα τον χρόνο

0
12

 

Σοκ είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς πάσχει από καρκίνο. Όπως είχε δηλώσει επροτίθετο να ταξιδέψει στο εξωτερικό ώστε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Freddo αποκαλύπτει ότι πλέον δεν σκοπεύει να μεταβεί στο εξωτερικό αλλά θα παραμείνει στην Ελλάδα όπου το τέλος του θα έρθει πρν από το τέλος Σεπτεμβρίου στο σπίτι του. Μετράει αντίστροφα ο χρόνος , δήλωσε ο κ. Βέλιος που προετοιμάζεται για το τέλος του.

«Για μένα από την 1η Σεπτεμβρίου ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα. Δεν θα φτάσει τέλος του Σεπτέμβρη για να «φύγω», αλλά αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα» δηλώνει στην εφημερίδα.

Μήπως υπάρχουν τελικά κ. Βέλιο κάποια σημάδια ευχάριστα στην υγεία σας;
«Όχι. Αντιθέτως. Υπάρχει σταδιακή επιδείνωση και σημάδια παρατεταμένης κόπωσης. Μίλησα και με τους θεράποντες γιατρούς μου: δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης της ζωής μου».

Έχετε ορίσει την ημερομηνία ευθανασίας σας στο εξωτερικό;

«Τελικά, δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό, για διάφορους προσωπικούς λόγους. Νομίζω όμως ότι θα επιτύχω να φύγω με τους δικούς μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας.»

Ποιοι είναι αυτοί οι όροι;
«Να μην γίνω κουρέλι, να μην πέσω σε κώμα, να μη φτάσω στο σημείο αδυναμίας επικοινωνίας, γραψίματος».

Θα φτάσετε όμως στο σημείο της ευθανασίας ή θα αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει με την ελπίδα ανάρρωσης;
«Καταρχήν, η ευθανασία δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό. Δεν σκοπεύω ωστόσο να αφεθώ και να έρθει να με βρει ο θάνατος. Σκοπεύω να πάω να τον βρω εγώ. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι εδώ «στην Ελλάδα» είμαστε σε ένα ολισθηρό πεδίο, σε μια χώρα όπου όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται. Πλέον εγώ δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να εκπληρώσω κάποια όνειρά μου και αυτό είναι το μόνο που με στενοχωρεί.

Άρα θα το πράξετε μόνος σας; «Εφόσον είναι ανώδυνοι και αξιοπρεπείς, υπάρχουν πάντα τρόποι ευθανασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here