Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών-αγροτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
2

 

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αγροτών που πραγματοποίησαν διαδήλωση στις Βρυξέλλες για την πτώση των τιμών του γάλακτος και του κρέατος και της αστυνομίας ξέσπασαν στις Βρυξέλλες.

agrotes_vryxelles4

Εκατοντάδες διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, αυγά και πυροτεχνήματα προς τις δυνάμεις καταστολής, ενώ με δύο τρακτέρ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία απάντησε με κανόνια νερού.

agrotes_vryxelles2

«Οι τιμές έχουν πέσει κατά 30% – 40% για τους περισσότερους αγρότες, και αν συνεχιστεί αυτή η τάση οδηγούμαστε όλοι σε χρεοκοπία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου παραγωγών γάλακτος.

agrotes_vryxelles5

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη μεγάλη κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 6.000 αγρότες, ενώ 2.000 τρακτέρ έχουν παραλύσει την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

agrotes_vryxelles

«Η τιμή του γάλακτος βρίσκεται κάτω από τα 28 λεπτά το λίτρο. Δεν μπορούμε ούτε να καλύψουμε το κόστος παραγωγής», δήλωσε Γερμανός κτηνοτρόφος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αγρότες και κτηνοτρόφοι διαδήλωσαν επιπλέον την αντίθεσή τους στις φθηνές εισαγωγές προϊόντων από χώρες εκτός ΕΕ και ζήτησαν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις.

Η διαδήλωση κατέληξε στα γραφεία της ΕΕ, όπου οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης της Ένωσης πραγματοποιούσαν έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ