Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών-αγροτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
8

 

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αγροτών που πραγματοποίησαν διαδήλωση στις Βρυξέλλες για την πτώση των τιμών του γάλακτος και του κρέατος και της αστυνομίας ξέσπασαν στις Βρυξέλλες.

agrotes_vryxelles4

Εκατοντάδες διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, αυγά και πυροτεχνήματα προς τις δυνάμεις καταστολής, ενώ με δύο τρακτέρ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία απάντησε με κανόνια νερού.

agrotes_vryxelles2

«Οι τιμές έχουν πέσει κατά 30% – 40% για τους περισσότερους αγρότες, και αν συνεχιστεί αυτή η τάση οδηγούμαστε όλοι σε χρεοκοπία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου παραγωγών γάλακτος.

agrotes_vryxelles5

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη μεγάλη κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 6.000 αγρότες, ενώ 2.000 τρακτέρ έχουν παραλύσει την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

agrotes_vryxelles

«Η τιμή του γάλακτος βρίσκεται κάτω από τα 28 λεπτά το λίτρο. Δεν μπορούμε ούτε να καλύψουμε το κόστος παραγωγής», δήλωσε Γερμανός κτηνοτρόφος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αγρότες και κτηνοτρόφοι διαδήλωσαν επιπλέον την αντίθεσή τους στις φθηνές εισαγωγές προϊόντων από χώρες εκτός ΕΕ και ζήτησαν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις.

Η διαδήλωση κατέληξε στα γραφεία της ΕΕ, όπου οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης της Ένωσης πραγματοποιούσαν έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here