Σύγκρουση ΑΝΕΛ-Ποταμιού για το ν/σ υποχρεωτικής στράτευσης γυναικών

0
6

 

 

Σφοδρή σύγκρουση Ποταμιού και Ανεξάρτητων Ελλήνων πυροδότησαν τα σχέδια του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που αφορούν μεταξύ άλλων την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό.

Τα σχέδια του υπουργού Άμυνας, όπως περιγράφονται στην εφημερίδα «Έθνος», περιλαμβάνουν την προαιρετική θητεία όλων των γυναικών αλλά τη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

«Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες για τα αστικά σώματα προστασίας αλλά και στρατιωτικά λύκεια στην Ελλάδα είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου» σχολίασε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Σε μια σκληρή ανακοίνωσή του, το κόμμα υποστηρίζει ότι «ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό».

«Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση» σημειώνει και προσθέτει: «Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως λυκείων πεζικού αεροπορίας και ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου.

Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την «πολεμική αρετή». Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας «κυρίαρχης» ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού. Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία.

Και κυρίως απ΄ όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου».

Έντονα αντέδρασαν οι ΑΝΕΛ, διά της εκπροσώπου τους Μαρίνας Χρυσοβελώνη. «Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν… πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμένα ανιστόρητος και εθελόδουλος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here