Συγχαρητήρια Ν. Τόσκα στην ΕΛΑΣ για τις διαδηλώσεις

0
3

 

Τα συγχαρητήριά του για την στάση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

«Συγχαρητήρια για τη χθεσινή αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία έγινε με ψυχραιμία, με επαγγελματικό τρόπο, με σύνεση, χωρίς διάθεση άσκοπης αντιπαράθεσης με τους διαδηλωτές, όπως έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας.

Εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «οι ενέργειες θα είναι σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας και με την πρακτική που εφαρμόστηκε χθες. Που σημαίνει, όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει».

Ειδική μνεία έκανε στις σχέσεις αστυνομίας – πολίτη, επισημαίνοντας ότι «πρέπει εμείς να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι μας και να εδραιώσουμε και την εμπιστοσύνη την δική μας απέναντι στον πολίτη. Εάν το πετύχουμε αυτό αυτή την κρίσιμη περίοδο, να είσαστε σίγουροι ότι στο επόμενο διάστημα δεν θα έχετε πολλή δουλειά, εννοώ συγκρουσιακή δουλειά».

Σχετικά με τη χρήση βίας εκ μέρους της αστυνομίας, ο κ. Τόσκας διευκρίνισε ότι «η βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Γιατί εάν γίνει ο κανόνας, προκαλεί και από την άλλη μεριά βία και τέλος ξέρετε ότι δεν υπάρχει. Σκεφτόμαστε τη δημιουργία ήπιου κλίματος, που θα βοηθήσει στη συνέχεια στο σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο. Όχι στην καταστολή, αλλά στην κοινή αστυνόμευση, που εξυπηρετεί άμεσα τον πολίτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here