Συγχαρητήρια Πούτιν στον Άσαντ για την Παλμύρα

0
5

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος και τόνισε τη σημασία της διατήρησης της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μάλιστα επικοινώνησε και με την επικεφαλής της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν είπε στη Μπόκοβα ότι «οι Ρώσοι εκπρόσωποι θα συμβάλουν στην αποναρκοθέτηση της αρχαίας πόλης».

«Σε τηλεφωνική συνομιλία του Πούτιν με τον Πρόεδρο της Συρίας, ο Ρώσος πρόεδροςσυνεχάρη τον ομόλογό του για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας από τους τρομοκράτες και τόνισε τη σημασία της διατήρησης αυτής της μοναδικής ιστορικής τοποθεσίας για τον παγκόσμιο πολιτισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ο Πούτιν τόνισε για άλλη μια φορά ότι, παρά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, οι δυνάμεις της Ρωσίας θα συνεχίσουν να βοηθούν τις συριακές αρχές στον αγώνα τους γαι την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» πρόσθεσε.
«Μάλιστα ο Άσαντ εκτιμά ιδιαίτερα τη βοήθεια από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και τόνισε ότι τέτοιες επιτυχίες όπως η ανάκτηση της Παλμύρας θα ήταν αδύνατη χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Την Κυριακή, ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την ιστορική πόλη της Παλμύρας από το ισλαμικό κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL), η οποία είχε καταληφθεί από τον περασμένο Μάιο. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παρείχαν υποστήριξη από τον αέρα.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 40 πτήσεις πάνω από την πόλη της Παλμύρας τις τελευταίες 24 ώρες, χτυπώντας 117 στόχους και σκοτώνοντας πάνω από 80 μαχητές, όπως ανέφερε το ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here