Συμφωνεί ο Κουρουμπλής με τις διαδηλώσεις δικηγόρων – «Θα χάσουν και μερικά κιλά» λέει

0
12
Εκτενή συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ηλεκτρονμική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung».
Ο δημοσιογράφος σκιαγραφεί την πορεία του στην πολιτική, υπενθυμίζει ότι έχασε την όρασή του σε έκρηξη οβίδας που είχε ξεμείμει από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και τονίζει ότι παρ’ όλο που δεν βλέπει έχει πλήρως τον έλεγχο του υπουργείου του και ακούει τέλεια τον «ήχο της κρίσης»
Μοναδικό σημείο της συνέντευξης που μεταφέρονται τα λόγια του υπουργού είναι όταν μιλάει για τον τρόπο διαδήλωσης των αγροτών. «Οι φωνές τους, λέει,  είναι πιο καυτές πιο ενστικτώδεις απο αυτές των υπαλλήλων, όταν βγαίνουν στο δρόμο». Οι αγρότες, συνεχίζει, δεν έχουν ζήσει ποτέ αυτό το αίσθημα σιγουριάς των υπαλλήλων. Οι αγρότες δεν γνωρίζουν πως θα είναι η επόμενη σοδειά. Όταν λοιπόν το κράτος ξεσπά πάνω τους σαν καταιγίδα, τότε Θεός να φυλάει τη χώρα. Αντιθέτως – σύμφωνα με τον ρεπόρτερ – ο κ. Κουρουμπλής διασκεδάζει με το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας» που διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις στην κοινωνική ασφάλιση. Αν και είναι και ο ίδιος δικηγόρος, λέει ότι «είναι καλό να βγαίνουν στους δρόμους. τους κάνει καλό να χάσουν μερικά κιλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here