Συμφωνία Facebook- Uber: Πρώτη είσοδος του Facebook στον χώρο των μεταφορών

0
5
Logo of the Uber and Facebook are seen through magnifier on display in this illustration taken in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, December 16, 2015. REUTERS/Dado Ruvic

 

  Την πρώτη του κίνηση στον τομέα των μεταφορών πραγματοποιεί το Facebook, κλείνοντας συμφωνία με την Uber για να μπορούν οι χρήστες να καλούν «ταξί» της εταιρείας απευθείας μέσω του Messenger.

Με απλά λόγια, οι χρήστες θα μπορούν να καλούν όχημα της Uber χωρίς να βγαίνουν από το λογισμικό του Facebook και να απαιτείται να κατεβάσουν ξεχωριστά την εφαρμογή της Uber.

Το «Uber on Messenger» έχει αρχίσει να λειτουργεί σε τμήματα των ΗΠΑ από αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε και από τις δύο πλευρές, μέσω αναρτήσεων στα επίσημα blogs τους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, εάν αυτή η συνεργασία αποδειχθεί επιτυχής, το Uber θα αποκτήσει πρόσβαση σε πολλούς νέους πελάτες, καθώς το Messenger έχει περίπου 700 εκατ. χρήστες παγκοσμίως.

Επίσης, από πλευράς του Facebook, όπως γνωστοποιήθηκε, η νέα λειτουργία εντασσόταν στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδικασίας ανάπτυξής του, με επιπλέον χώρες και «παίκτες» του χώρου των μεταφορών να αναμένεται να είναι διαθέσιμοι σύντομα- ενώ παράλληλα τονίζει την ευκολία χρήσης της υπηρεσίας, με αποδείξεις και updates να παραδίδονται υπό τη μορφή προσωπικής συζήτησης μεταξύ του χρήστη και της Uber.

Η πρώτη διαδρομή θα είναι δωρεάν, αρκεί το κανονικό κόστος της να φτάνει μέχρι τα 20 δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here