Συμφωνία Μέρκελ – Ολάντ σε «όσα πρέπει να γίνουν» για την προσφυγική κρίση

0
7

 

Ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ μοιράζονται τις ίδιες απόψεις αναφορικά με την προσφυγική κρίση και όσα πρέπει να γίνουν από πολιτική άποψη, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Οι δύο ηγέτες, που συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων, συζήτησαν το προσφυγικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Ελλάδα και μετά την μίνι σύνοδο κορυφής για το θέμα.

«Έχουν ακριβώς τις ίδιες θέσεις πάνω στο προσφυγικό πρόβλημα, πάνω σε αυτά που πρέπει να γίνουν από πολιτική άποψη, όσο και για τις κινήσεις των χωρών της πρώτης γραμμής» ανέφερε πηγή από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα L’ Express.

Μέρκελ και Ολάντ συζήτησαν επίσης και για την κατάσταση στη Συρία.

Στο δείπνο αυτό παρακάθησαν αξιωματούχοι χωρών που το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας θεωρεί «τους κύριους εταίρους που συμμετέχουν μαζί με τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης: της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιορδανίας, του Κατάρ, της Τουρκίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου» ανέφερε νωρίτερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

Αυτή η διπλωματική δραστηριότητα καταγράφεται, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις, κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους Ρώσους και στους Αμερικανούς, όσον αφορά την οργάνωση μιας συνόδου με διευρυμένη σύνθεση για τη συριακή κρίση -έπειτα από μια τετραμερή την Παρασκευή στη Βιέννη με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here