Συμμάχους κερδίζει ο Μπόρις Τζόνσον στον δρόμο για την πρωθυπουργία

0
1

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ δήλωσε στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία των Τόρις.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει το αξίωμα του πρωθυπουργού τον Οκτώβριο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης. Οι Τζόνσον και Γκόουβ τάσσονταν υπέρ της αποχώρησης, ενώ ο Κάμερον καλούσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι σχεδιάζει να διεκδικήσει και αυτή την ηγεσία των Τόρις και θα το ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη συμμάχων του Κάμερον, οι οποίοι τη θεωρούν την καλύτερη υποψήφια για να αντιμετωπίσει τον Μπόρις Τζόνσον, τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου.

Η Μέι συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής, αλλά λιγότερο ενεργά απ’ ό,τι ο Κάμερον και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, οι ελπίδες του οποίου να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών υπέστησαν βαρύ πλήγμα εξαιτίας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here