«Συμμάζεμα» της Βουλής σχεδιάζει ο Βούτσης

0
12

 

Σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε σε περικοπές σε δύο επίπεδα.

Από τη μία σε ό,τι αφορά τη βουλευτική αποζημίωση και τις δαπάνες που εγγράφονται ετησίως στον προϋπολογισμό της Βουλής, παράλληλα με το σταδιακό περιορισμό «περιφερειακών» εξόδων, όπως είναι εκείνα τα οποία αφορούν την μίσθωση βουλευτικών και υπηρεσιακών αυτοκινήτων, μίσθωση κτιρίων για την κάλυψη αναγκών στέγασης υπηρεσιών κ.ά.

Και από την άλλη, στον περιορισμό του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούνται ως συνεργάτες βουλευτών, πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Βουλής.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες των βουλευτών είπε ότι θα μειωθούν κατά ένα αποσπασμένο, καθώς σήμερα δικαιούνται μέχρι τρεις. Έκανε λόγο για «μετρημένες μειώσεις προσωπικού με ορίζοντα να γίνουν περισσότερες στην επόμενη φάση. Σε βουλευτές η πρόβλεψη θα είναι ένας λιγότερο αποσπασμένος». Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι σήμερα υπέγραψε την διάθεση τριών συνεχόμενων χώρων στη Μητροπόλεως στην τ. πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνολικά πρόκειται για 75 τ.μ. (ο κάθε χώρος έχει 25 τ.μ.) και όπως εμφατικά είπε ο κ. Βούτσης «δεν είναι πολυτέλεια, κάθε πρόεδρος έχει έξι συνεργάτες». «Το πλήθος των συνεργατών των ενεργεία βουλευτών ή των πρώην προέδρων ΚΟ, προέδρων Βουλής και πρωθυπουργών είναι βάση Κανονισμού. Θα ξεκινήσει μία διαδικασία απομείωσης, λελογισμένα θα λειτουργήσουμε», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι «υπάρχει η προοπτική συναινετικά να πάμε σε συμμάζεμα που δεν θα οδηγεί σε απραξία και απαξία του κοινοβουλευτικού έργου».

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» και άλλων υπόχρεων, πλην των πολιτικών προσώπων (π.χ. δικαστικοί, πρόεδροι οργανισμών), ανακοίνωσε ότι με βάση και την επικείμενη αλλαγή του Κανονισμού θα μειωθεί ο αριθμός των συνεργατών των βουλευτών και των πρώην προέδρων της Βουλής, ενώ υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου έχει μειωθεί.

«Ο προϋπολογισμός ήταν 220 εκατ. προ κρίσης και τώρα είναι στα 135 εκατ.», είπε σημειώνοντας ότι «θα κάνουμε μια ειδική κουβέντα για τον προϋπολογισμό της Βουλής ώστε να είναι ενήμερη η κοινή γνώμη για το ύψος των δαπανών προ και μετά κρίσης, για τις αμοιβές των εργαζόμενων, την βουλευτική αποζημίωση, τα θέματα των μισθωμάτων ακινήτων, τα θέματα του λήζινγκ των Ι.Χ. ώστε να σταματήσει η πλάκα, διότι περί πλάκας πρόκειται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here