Σύμβουλος Σόιμπλε: Ο Τσίπρας θέλει να βγάλει την Ελλάδα απ΄το ευρώ

0
9

Ακραίες εκτιμήσεις αναπτύσσονται, πλέον, στο επιτελείο του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, καθώς οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να κινούνται με βραδείς ρυθμούς.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας του Μάνχαιμ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Κλέμενς Φούστ, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να επιδιώκει το Grexit – δηλαδή την αποχώρηση από το ευρώ. Προτρέπει, μάλιστα, την Αθήνα «να μην περιμένει άλλο και να κάνει αυτό που σχεδιάζει».

Στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι δεν διακρίνει προσπάθεια της Ελλάδας να φέρει ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική απάλυνση και στην πολιτική λιτότητας – πράγμα που, όπως λέει, θα μπορούσε να γίνει είτε με την αύξηση του φόρου στα ακίνητα είτε με την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων και την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Αντ΄ αυτού, προσθέτει, «η κυβέρνηση στην Ελλάδα προσλαμβάνει ανθρώπους στο δημόσιο τομέα, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη πολλούς υπαλλήλους, αυξάνει τον κατώτατο μισθό και σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις».

Τέλος, εκφράζει φόβους ότι θα οξυνθεί η κρίση στην Ελλάδα, εάν παραμένει τους επόμενους μήνες αυτή η εκκρεμότητα με υψηλή ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας και υπό αυτή την έννοια θεωρεί ανεύθυνο τον τρόπο που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here