Συναγερμός στο Βέλγιο λόγω απειλής για βόμβες σε δύο αεροσκάφη

0
8

 

Συναγερμός σήμανε στις βελγικές αρχές, μετά από απειλές για τοποθέτηση βομβών μέσα σε δύο αεροσκάφη, τα οποία αναμενόταν να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.

Η μία πτήση είχε απογειωθεί από το Όσλο και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ζάβεντεμ, ενώ μία δεύτερη πτήση εξετράπη και προσγειώθηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Τουλούζη. Στη συνέχεια το αεροσκάφος πέταξε για Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, το γραφείο του έλαβε πληροφορίες για πιθανές απειλές, τις οποίες θεώρησε «αρκετά σοβαρές», με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν έκανε γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι δεν κλήθηκαν πυροτεχνουργοί στο αεροδρόμιο, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, ελήφθησαν «κάποια μέτρα», τα οποία στη συνέχεια ήρθησαν. Πραγματοποιούνται έρευνες για το περιστατικό.

Δημοσιογράφος, ο οποίος βρισκόταν στην πτήση από το Όσλο έγραψε στο Twitter ότι ο πιλότος είχε ενημερωθεί για την απειλή 20 λεπτά πριν από την προσγείωση της πτήσης. Ο ίδιος είπε ότι οι επιβάτες δεν γνώριζαν τίποτα πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους.

Οι βελγικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τον εφιάλτη των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου από τζιχαντιστές. Στη διάρκεια της επίθεσης, δύο άτομα πυροδότησαν εκρηκτικά στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ζαβεντέμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here